Blogg
Caprese salat
Caprese er en klassisk italiensk salat som har sin opprinnelse på den vakre øya Capri utenfor kysten av Napoli i Italia. Lorem ipsum dolor sit amet, c...
26.03.2025
Asparges fra Pfalz
Vårens hvite asparges fra Pfalz i Tyskland er av høyeste kvalitet. Disse tykke, hvite aspargesene regnes som "Grand Cru" - sjeldne og eksklusive.
25.03.2025
Wrångebäcksost– en osteklassiker fra Sverige
Wrångebäcksost, Sveriges eldste ostemerke (1889) med PDO-status, har gylden farge og kompleks umamismak. Lages av økologisk kumelk på Almnäs Bruk.
19.03.2025
Ovnsbakt laks med Sandefjordsmør
Ovnsbakt laks med Sandefjordsmør ble luksusmat på Park Hotell i 1959. Otto Fredrik Borchgrevink forenklet en fransk smørsaus.
17.03.2025
Pasta Carbonara
Pasta alla Carbonara er en kjent italiensk rett. Den lages tradisjonelt med spaghetti, stekt guanciale, Pecorino Romano-ost, svart pepper og egg.
17.03.2025
Tabbouleh
Tabbouleh med norsk vri: Økologisk speltperler fra Holli Mølle. Smakt til med tomat, agurk, mynte, persille og sitron. Perfekt som egen rett.
11.03.2025
Yakiniku er grilling på japansk vis
Yakiniku er en japansk grillmetode der kjøtt grilles raskt på høy varme, dyppes i saus, og krever mørt kjøtt, varmt kull og forberedt tilbehør.
06.03.2025
Risotto med grønn asparges
Risotto med asparges: En delikat italiensk vårrett. Kombinerer kremet ris med sprø, grønne aspargesskudd når de er i sesong.
04.03.2025
Tex-mex og Taco, kan du forskjellen?
Vi har laget meksikanske klassikere som Pico di Gallo, Guacamole, Chipotle salsa, Carnitas og Birria Taco. En smaksreise i meksikansk kjøkken.
18.02.2025
Prakash':«Listen Very Carefully» ris
Prakash' ris: Aromatisk pillaffris med basmati, løk og rosmarin. Perfekt tilbehør eller hovedrett med luftig konsistens og nøtteaktig smak.
17.02.2025
Ceviche: Rå fisk forvandlet til en smakfull delikatesse
Ceviche er en sør-amerikansk rett, populær i Peru. Den består av rå fisk marinert i sitrusjuice,, som "koker" fisken og gir den en fast tekstur.
13.02.2025
Kan du beskrive smak og bruksområde på disse 5 sausene?
Worcestershiresaus, Østerssaus, Fiskesaus, Hvit soyasaus og XO-saus. Hvordan smaker de og hvordan brukes de i maten?
04.02.2025
Artisjokk har en mild, nøtteaktig og lett bitter smaksprofil
Artisjokk kokes i lettsaltet vann med sitron. Skrell av bladene og rens hjertet i midten. Spis bladene og hjertet
04.02.2025
Skrei og torsk: Havets skatter på norske tallerkener
Skreien, "den amorøse vandrer", reiser fra Nordpolen til norskekysten for å gyte. Skreien er en gastronomisk delikatesse som har erobret verden.
30.01.2025
Japansk curry - gatematen som ble en nasjonalrett
Curry kom til Japan via britiske handelsmenn rundt 1900. Japanske marinen bidro til å gjøre retten populær. Fra 1960-tallet ble den nasjonalrett, lett...
29.01.2025
10 matvarer det er lurt å ha i kjøkkenskapet
Matlaging blir en lek når du har basisvarer tilgjengelig i kjøkkenskapet. Uansett om du er på hytta eller hjemme, er det viktig å ha noen essensielle ...
29.01.2025
Ragù bolognese: Kjøttsausen som erobret verden
Spaghetti bolognese er en verdenskjent pastarett, men ikke autentisk italiensk. Bologna er kjent for ragù, en kjøttsaus til lasagne eller bred pasta. ...
28.01.2025
Ossobuco med gremolata og solgul risotto Milanese
Osso buco er en italiensk rett med langtidskokt kalveskank i en rik saus av grønnsaker, vin og buljong. Risotto milanese er en safranfarget risotto fr...
22.01.2025
Smakfulle snarveier: Maschmanns hjemmelagde sauser
Løft dine hjemmelagde retter med Maschmanns fristende utvalg av ferske sauser og dressinger. Fra den klassiske Bearnaise til den eksotiske Yaki Niku G...
21.01.2025
Håndverksbrød: En smakfull reise tilbake til tradisjonene
Håndverksbakt brød: En smakfull reise tilbake til tradisjonene. Opplev forskjellen med ekte, næringsrikt brød laget med omsorg og tid. Godt for kropp ...
15.01.2025
Spis mat etter trafikklysmodellen: En enkel guide til sunnere kosthold
Trafikklysmodellen er en forenklet versjon av NOVA-klassifiseringen, som deler mat inn i kategorier basert på graden av prosessering.
14.01.2025
Tom Khai Gai - aromatisk Thai-suppe
Tom Kha Gai er en smaksrik kyllingsuppe med galangal. Bokstavelig talt. "Tom" betyr suppe, "Kha" betyr galangal, og "Gai" betyr kylling på thailandsk....
14.01.2025
Slik steker du loin av torsk / skrei helt perfekt
Perfekt stekt skrei-loin: Stek i teflonpanne på 70% varme i 3 min. Tilsett hvitvin, aromater. La hvile under lokk i 5 min. Sjekk kjernetemperatur.
13.01.2025
Varm sjokolade
Sjokoladedrikk av høy kvalitet er en favoritt blant mange. Ved å bruke premium sjokolade som Valrhona, får du en mer intens smaksopplevelse. Kombinasj...
13.01.2025
5 ting du ikke må gjøre når du lager risotto
Du har kanskje vært der, gjort alt riktig i prosessen med å lage risotto, likevel så er risottoen for bløt og grøtete eller tørr og kjedelig. Det ble...
09.01.2025
Curry in a hurry
Thailandsk kyllinggryte med grønn curry, en rask og smaksrik rett med kylling, kokosmelk, grønnsaker og aromatiske krydder. Enkel å lage hjemme på und...
02.01.2025
Soffritto - hemmeligheten bak smakfull matlaging
Soffritto er en grunnleggendel, men ofte undervurdert del av italiensk matlaging. Denne smakfulle blandingen av løk, gulrot og selleri danner grunnlag...
01.01.2025
Maschmanns 27 tips til nyttårsfesten
Alt fra aperitivos når gjestene kommer, forretter, mellomretter, ost, dessert, godteri, nattmat til maten dagen derpå.
29.12.2024
Anekdote til senking av arbeidsmoralen
Heinrich Bölls klassiske novelle «Anekdote til senking av arbeidsmoralen» fra 1963 utspiller seg i en idyllisk havn ved Europas vestkyst. Gjennom en t...
25.12.2024

Kapun med kremet morkelsaus
31.03.2025

Hjemmelagede majoneser og sauser
31.03.2025

Ribbe fra Maschmanns
31.03.2025

Maschmanns pinnekjøtt 2024
31.03.2025

Er frokost dagens viktigste måltid?
31.03.2025

Livets prioriteringer
31.03.2025

Oksehalesuppe med rotgrønnsaker
31.03.2025