Breserte lammeskanker med rotgrønnsaker

3/14/2018

Servert med mandelpotetpure smaksatt med trøffelolje og smør.
Lammeskank er lettlaget og god mat. Du slenger skanken i en stor gryte,  bruner kjøttet og fyller på med gode grønnsaker, vin og kraft og lar alt få kose seg i ovnen noen timer.
Når retten er ferdig, koker og moser du mandelpotetene, smaker til med trøffelolje, smør, salt og pepper.

DETTE TRENGER DU TIL 4:

  • 4 store lammeskanker gnis inn med salt, pepper og olivenolje.
  • 600 g sellerirot skrelt og skåret i biter
  • 600 g gulrot skåret i biter
  • 300 g løk skåret i store båter
  • 300 g sjalottløk delt i 4
  • 4 hele hvitløk skrelt og frest gyldenbrune i olivenolje
  • 300 g. Persillerot eller pastinakk  vasket og skåret i biter
  • Frisk timian og rosmarin
  • Rødvin/hvitvin 3 dl
  • 5 dl kraft av lam eller okse

 

  • 800g skrelte mandelpoteter
  • 4- 5 dl melk
  • 3 dl fløte
  • 50 g smør
  • 1 ts trøffelolje

SLIK GJØR DU:
LAMMESKANK MED ROTGRØNNSAKER
Legg lammeskankene i en stor ildfast form, som kan ha plass til alle ingrediensene. Sett i stekeovnen på varmluft og 180 grader i ca. 15 min. Hell over 3 dl vin og la dette koke litt inn, før resten av grønnsakene legges i formen. Salt og grov kvernet pepper (terrychery) hell over 5 dl kraft og dekk til med lokk eller  alufolie. Stekes ferdig på 150 grader i ca 2-3 timer. Lammeskankene er ferdige når kjøttet løsner lett fra beinet.
Dette er en rett som godt kan stekes ferdig på 110 grader over 6 timer, slik at retten lager seg ferdig mens du går deg en god tur/skitur.
Server retten slik den er med sitt rustikke preg i dype tallerkener.
Godt tilbehør til denne retten er:
 
MANDELPOTETPURE MED TRØFFELOLJE OG SMØR
Skrell potetene og damp de møre, uten salt!  Kok opp melk og fløte i en kjele og visp inn potetene –ved å bruke en potetstamper, slik at den blir kremet.
Smak til med salt, pepper, trøffelolje og smør. Noen liker at pureen er fløyelsglatt, men andre liker at det er litt biter av poteter i den. Uansett er det viktig at den er litt løs i konsistensen.
 
 

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.