Tabbouleh med norsk vri: Økologisk speltperler fra Holli Mølle. Smakt til med tomat, agurk, mynte, persille og sitron. Perfekt som egen rett.
Published: 11.03.2025

TABBOULEH - SPELTSALAT

Tabbouleh med norsk vri, økologisk, kortreist og lettlaget. Tabbouleh er en rett fra det østlige middelhav, basert på bulgur smakt til med tomat, agurk, mynte, persille og sitron. Denne vegetarretten er flott alene eller som tilbehør til kjøtt og fjærkre. Her er bulgur byttet ut med speltperler fra Holli Mølle i Østfold.

DETTE TRENGER DU:

3-4 dl kokte økologiske speltperler (kokes i 20- 25 minutter, til al dente eller passe tyggemotstand)

1/2 agurk økologisk

2 klasetomater økologiske

4 never persille

1 neve frisk mynte

saft av 1 sitron

2-3 ss god olivenolje

maldonsalt og nykvernet sort pepper

SLIK GJØR DU:

Kok opp lettsaltet dobbel mengde vann i forhold til spelt og ha i godt skylte speltperler. Ha på lokk og la alt småkoke i 20 minutter til al dente.

Agurken skrelles og kuttes i skiver eller terninger.

Tomatene kuttes i skiver, deretter i terninger.

Persillen finhakkes. I tabbouleh er det vanlig å tilsette mye persille.

Bland alle ingrediensene i en bolle. Smaksett salaten med frisk sitron, olivenolje, salt og pepper.

Server med nybakt økologisk brød fra Maschmanns Bakeri.