RELATERT INFORMASJON: Nyttige ingredienser i Thai-mat – VIDEO: Tom Kha Gai på Thailandsk vis.
DETTE TRENGER DU TIL TOM KHA GAI:
4 porsjoner
400 g Kyllinglår eller kyllingbryst delt i biter
8 dl. Kyllingkraft
1 bx. Kokoskrem
2 ss Tom Kha Gai Paste (Salt, sukker,17% galangal, sitrongress, raffinert soyaolje, kaffir limeskall, msg, sitronsyre.)
10 Sopp, delt
3 Vårløk, hakket
1 Chili, finhakket
1 potte Koriander hakket
2 Lime, skvis over den ferdig retten
SLIK GJØR DU:
Kok opp kokosmelk og kyllingkraft
Bland inn Tom Kha Gai paste
Ha i den hakkede kyllingen og småkok i 5 minutter
Ha i sopp, chili, vårløk og kok i ytterligere 5 minutter
Topp suppen med hakket koriander og lime
Server
GALANGAL
Galangal er en viktig ingrediens i Tom Kha Gai. Galangal er lik ingefær i form, men litt større og mer aromatisk. Smaken kan beskrives som varmende og lett syrlig. Galangal skrelles og hakkes før bruk. I suppen kan du hakke inn frisk galangal eller bruke som i oppskriften over en ferdig krydderblanding (paste).