Tom Khai Gai - aromatisk Thai-suppe

Tom Kha Gai er en smaksrik kyllingsuppe med galangal. Bokstavelig talt. "Tom" betyr suppe, "Kha" betyr galangal, og "Gai" betyr kylling på thailandsk. Suppen het opprinnelig Tom Kha Pet siden den and (Pet). Siden ble det mer vanlig med kylling og suppen fikk sitt nåværende navn.
Published: 14.01.2025

DETTE TRENGER DU TIL TOM KHA GAI:

4 porsjoner

400 g Kyllinglår eller kyllingbryst delt i biter

8 dl. Kyllingkraft

1 bx. Kokoskrem

2 ss Tom Kha Gai Paste (Salt, sukker,17% galangal, sitrongress, raffinert soyaolje, kaffir limeskall, msg, sitronsyre.)

10 Sopp, delt

3 Vårløk, hakket

1 Chili, finhakket

1 potte Koriander hakket

2 Lime, skvis over den ferdig retten

SLIK GJØR DU:

Kok opp kokosmelk og kyllingkraft

Bland inn Tom Kha Gai paste

Ha i den hakkede kyllingen og småkok i 5 minutter

Ha i sopp, chili, vårløk og kok i ytterligere 5 minutter

Topp suppen med hakket koriander og lime

Server


GALANGAL


Galangal er en viktig ingrediens i Tom Kha Gai. Galangal er lik ingefær i form, men litt større og mer aromatisk. Smaken kan beskrives som varmende og lett syrlig. Galangal skrelles og hakkes før bruk. I suppen kan du hakke inn frisk galangal eller bruke som i oppskriften over en ferdig krydderblanding (paste).