Curry in a hurry

Thailandsk kyllinggryte med grønn curry, en rask og smaksrik rett med kylling, kokosmelk, grønnsaker og aromatiske krydder. Enkel å lage hjemme på under 30 minutter, perfekt for travle hverdager.
Published: 02.01.2025

Dette trenger du til curry in a hurry:

( 3-4 porsjoner)

2 ss nøytral olje til steking ( solsikke / raps)

tre vårløk, finsnittet

2 ss grønn currypaste

600 gr lårfilet av kylling, delt i store terninger

1 boks kokosmelk (4 dl.)

1,5 dl kyllingkraft

1 ss fiskesaus, etter smak

300 gr blandede grønnsaker. Velg det du liker best. (Erter, brekkbønner, brokkoli, paprika, chili)

salt og pepper

en god håndfull frisk grovhakket koriander

lime, til å klemme over den ferdige retten

Slik gjør du:

Finn frem en dyp panne eller gryte og varm opp oljen opp til middels

Tilsett vårløken. La den frese i et minutts tid før du tilsetter curry pasten

La den frese seg litt for å få ut den rå smaken før du har i kyllingen

La den få fin gyllen farge før du heller på kokosmelk og kyllingkraft sammen med fiskesaus

Kok opp og la curryen koke i ca 10 minutter før du tilsetter

Kok opp igjen og la det småkoke i 5 minutter til og sjekk at kyllingen er ferdig og at grønnsakene er møre

Smak til sausen med salt, sukker og pepper

Vend inn mesteparten av den hakkede korianderer

Server med et lite dryss av koriander på topp og en skvis av lime

Tilbehør:

Kokt ris eller lyst surdeigsbrød fra Maschmanns

Maschmanns hjemmelagede grønne kyllinggryte

Maschmanns kokker har laget sin versjon med mange smakfulle ingredienser. I Maschmanns gryte finner du: kylling fra Hovelsrud, grønn curry (grønn chili, sjalottløk, sitrongress, salt, hvitløk, galangal, limeskall, spisskummen, korianderfrø, gurkemeie), rødløk, sopp, grønn og rød chili, fishsauce (ansjosekstrakt, salt, sukker), salt, soya, limeblader, kokosmelk, lime og koriander. Kyllinggryte grønn curry finner du i ferdigmatdisken i Markedet.