Dette trenger du til curry in a hurry:
( 3-4 porsjoner)
2 ss nøytral olje til steking ( solsikke / raps)
tre vårløk, finsnittet
2 ss grønn currypaste
600 gr lårfilet av kylling, delt i store terninger
1 boks kokosmelk (4 dl.)
1,5 dl kyllingkraft
1 ss fiskesaus, etter smak
300 gr blandede grønnsaker. Velg det du liker best. (Erter, brekkbønner, brokkoli, paprika, chili)
salt og pepper
en god håndfull frisk grovhakket koriander
lime, til å klemme over den ferdige retten
Slik gjør du:
Finn frem en dyp panne eller gryte og varm opp oljen opp til middels
Tilsett vårløken. La den frese i et minutts tid før du tilsetter curry pasten
La den frese seg litt for å få ut den rå smaken før du har i kyllingen
La den få fin gyllen farge før du heller på kokosmelk og kyllingkraft sammen med fiskesaus
Kok opp og la curryen koke i ca 10 minutter før du tilsetter
Kok opp igjen og la det småkoke i 5 minutter til og sjekk at kyllingen er ferdig og at grønnsakene er møre
Smak til sausen med salt, sukker og pepper
Vend inn mesteparten av den hakkede korianderer
Server med et lite dryss av koriander på topp og en skvis av lime
Tilbehør:
Kokt ris eller lyst surdeigsbrød fra Maschmanns
Maschmanns hjemmelagede grønne kyllinggryte
Maschmanns kokker har laget sin versjon med mange smakfulle ingredienser. I Maschmanns gryte finner du: kylling fra Hovelsrud, grønn curry (grønn chili, sjalottløk, sitrongress, salt, hvitløk, galangal, limeskall, spisskummen, korianderfrø, gurkemeie), rødløk, sopp, grønn og rød chili, fishsauce (ansjosekstrakt, salt, sukker), salt, soya, limeblader, kokosmelk, lime og koriander. Kyllinggryte grønn curry finner du i ferdigmatdisken i Markedet.