Ceviche: Rå fisk forvandlet til en smakfull delikatesse

Ceviche er en sør-amerikansk rett, populær i Peru. Den består av rå fisk marinert i sitrusjuice,, som "koker" fisken og gir den en fast tekstur.
Published: 13.02.2025

Her er en enkel oppskrift på ceviche:

Forrett til 4 eller hovedrett til 2

1. KUTT FISK: Skjær 350g laksefilet i centimeterstore kuber.

2. MARINÉR: Legg laksen i en bolle og press saften fra 4 lime over, slik at det dekker fisken. La marinere i 30-45 minutter, eller til fisken har fått en jevn farge. Rør av og til.

3.TILBERED TILBEHØR: Del 1 mango og 2 avokado i små biter, finhakk 1 rød chili, og plukk 20-30 korianderblader. Bland sammen med 1 ss olivenolje, salt og pepper.

4. BLAND ALT SAMMEN: Sil bort limejuicen fra fisken og bland fiskebitene med grønnsakene. Skyll eventuelt fiskebitene i kaldt vann først om de er for syrlige.

5. SERVER: Spis umiddelbart. Server gjerne med frisk salat.