10 matvarer det er lurt å ha i kjøkkenskapet

Matlaging blir en lek når du har basisvarer tilgjengelig i kjøkkenskapet. Uansett om du er på hytta eller hjemme, er det viktig å ha noen essensielle matvarer i hus. Med disse kan du enkelt finne gode proteinkilder som kjøtt, sjømat, meieriprodukter, samt friske salater, frukt og grønnsaker.
Published: 29.01.2025

Her er 10 ting som er lurt å ha i kjøkkenskapet, med fokus på allsidige og smaksforsterkende egenskaper:

Parmesan:

En smaksrik ost som tilfører dybde til pasta, supper og salater, og kan oppbevares lenge i kjøleskapet/romtemperatur.

Bønner:

Proteinrike hermetiske bønner (f.eks. kidney eller kikerter) er raske å bruke i chilis, salater eller som plantebasert protein.

Linser:

Hurtigtilberedte og perfekte for å lage næringsrike supper, eller som tilbehør.

Ekstra jomfru olivenolje:

Brukes til dressing eller som avsluttende smakstilsetning – velg en kvalitetsolje for beste resultat.

Tomater:

Hermetisk tomatsaus eller soltørkede tomater gir umami til pastaretter, gryter og supper.

Pasta:

Pasta er utrolig allsidig og kan være både hovedingrediensen i en rett eller serveres som tilbehør til kjøtt og fisk. Det finnes utallige måter å tilberede pasta på, fra de enkleste til mer sofistikerte varianter.

Eddik:

Balanserer smaken i dressinger (f.eks. balsamico eller vineddik) og balanserer kjøtt i marinader.

Buljong:

Flytende buljong gir umiddelbar smak til supper, risretter og sauser – velg lavsalt variant for sunnhet.

Salt:

Flaksalt for finishing, og finbakt salt til generell bruk i matlaging og baking.

Pepper:

Ferskmalt pepper fra knust eller hel pepperbær gir kraftigere aroma enn ferdigmalt variant.


Disse basisvarene gir mulighet for både enkle og avanserte retter, og de fleste har lang holdbarhet.