Curry kom til Japan via britiske handelsmenn rundt 1900. Japanske marinen bidro til å gjøre retten populær. Fra 1960-tallet ble den nasjonalrett, lett tilgjengelig overalt. Japansk curry kjennetegnes ved en tykk konsistensog en søtlig umami-preget smaksprofil.
Published: 29.01.2025
Dette trenger du til 6 personer
- 500 g ønsket kjøtt i terninger (eks. biff, kylling, lam )
- 2 løk, finhakket
- Inkludert gjerne gulrot, selleri, paprika eller andre grønnsaker.
- Bruk en stor stekepanne og stek kjøtt og løk i olje eller smør til begge deler har en lett brunfarge (ca. 3 min).
- Hell i 0,7 liter vann og kok opp.
- Skru ned varmen, sett på et lokk og la blandingen småkoke til kjøttet er mørt (ca. 15 min).
- Knekk 1/2 curryblokken i biter og ha den i blandingen, rør om til alt er helt smeltet. Småkok i 5 min. mens du rører konstant.
- Server med varm ris eller nudler.