Varm sjokolade

Sjokoladedrikk av høy kvalitet er en favoritt blant mange. Ved å bruke premium sjokolade som Valrhona, får du en mer intens smaksopplevelse. Kombinasjonen av førsteklasses sjokolade, brunt sukker og meieriprodukter fra Røros resulterer i en varmende drikk med langvarige, sofistikerte smaksnyanser som gir en ekstraordinær nytelse.
Published: 13.01.2025

DETTE TRENGER DU:

250 g Valrhona (Guanja 70% eller Caraîbe 66%)

1 liter helmelk fra Røros

4 ss sukker gyldent (rørsukker eller kokosblomstsukker)

2 dl fløte fra Røros til pisket krem


SLIK LAGER DU VARM SJOKOLADE:

Varm melken forsiktig med sukker, unngå røring til det damper lett. Sukkeret på bunnen beskytter melken mot å brenne seg. Hell halvparten av melken over sjokoladen, la hvile 1-2 min. Rør deretter inn resten av melken.

Varm sjokolade laget med Valrhonas beste sjokolade er nydelig i seg selv – du kan eksperimentere med ulike sjokolade-kvaliteter og kanskje finne din perfekte blanding. Her er noen forslag for å gjøre drikken enda mer spennende og smakfull.

KOKKETIPS

Tilfør gjerne mer smak til sjokoladen:

Det aller enkleste er å lage sjokoladen dagen før og la den få utvikle ytterligere smaker i kjøleskapet over natten.

La en liten tørket chili ligge litt i den varme melken under oppvarmingen. Det gir drikken varme og kan løfte frem flere smakstoner.

Vanilje, kanel, appelsin, mynte og honning er andre smaker som kan trekkes i melken.

Tips til Termosen: legg sjokoladen direkte i termosen – varm opp melken med sukkeret og hell den rett i termosen. Skru på lokket og rist lett etter 2 minutter! God tur!

FAKTABOKS

Nordmenn er blant de som spiser mest sjokolade i verden. Knepent slått av England, Tyskland og Sveits.

Elfenbenkysten er den største produsenten av kaffebønner med sine 40% av totalmarkedet.

Aztekerne elsket og verdsatte kakaobønnen så høyt at de brukte den som valuta.

Sjokolade er det eneste spiselige stoffet som smelter rundt 33,8° C, rett under kroppstemperaturen. Derfor smelter sjokolade så lett på tungen.


Slik lager Valrhona sin sjokolade