DETTE TRENGER DU:
250 g Valrhona (Guanja 70% eller Caraîbe 66%)
1 liter helmelk fra Røros
4 ss sukker gyldent (rørsukker eller kokosblomstsukker)
2 dl fløte fra Røros til pisket krem
SLIK LAGER DU VARM SJOKOLADE:
Varm melken forsiktig med sukker, unngå røring til det damper lett. Sukkeret på bunnen beskytter melken mot å brenne seg. Hell halvparten av melken over sjokoladen, la hvile 1-2 min. Rør deretter inn resten av melken.
Varm sjokolade laget med Valrhonas beste sjokolade er nydelig i seg selv – du kan eksperimentere med ulike sjokolade-kvaliteter og kanskje finne din perfekte blanding. Her er noen forslag for å gjøre drikken enda mer spennende og smakfull.
KOKKETIPS
Tilfør gjerne mer smak til sjokoladen:
Det aller enkleste er å lage sjokoladen dagen før og la den få utvikle ytterligere smaker i kjøleskapet over natten.
La en liten tørket chili ligge litt i den varme melken under oppvarmingen. Det gir drikken varme og kan løfte frem flere smakstoner.
Vanilje, kanel, appelsin, mynte og honning er andre smaker som kan trekkes i melken.
Tips til Termosen: legg sjokoladen direkte i termosen – varm opp melken med sukkeret og hell den rett i termosen. Skru på lokket og rist lett etter 2 minutter! God tur!
FAKTABOKS
Nordmenn er blant de som spiser mest sjokolade i verden. Knepent slått av England, Tyskland og Sveits.
Elfenbenkysten er den største produsenten av kaffebønner med sine 40% av totalmarkedet.
Aztekerne elsket og verdsatte kakaobønnen så høyt at de brukte den som valuta.
Sjokolade er det eneste spiselige stoffet som smelter rundt 33,8° C, rett under kroppstemperaturen. Derfor smelter sjokolade så lett på tungen.