5 ting du ikke må gjøre når du lager risotto

Du har kanskje vært der,  gjort alt riktig i prosessen med å lage risotto, likevel så er risottoen for bløt og grøtete eller tørr og kjedelig. Det ble ikke helt som du hadde tenkt deg. Vi har plukket ut de 5 mest vanlige feilene som gjøres. 
Published: 09.01.2025

Her er de vanligste feilene som gjøres når man lager risotto:

Kjøpe feil type ris

Bruk spesialris som Arborio eller Carnaroli. Vanlig langkornet ris fungerer ikke.

Skylle risen

Ikke skyll risottorisen før bruk, da dette fjerner stivelsen som gir den kremete konsistensen.

Brune risen for lenge

Surr risen i olje på medium varme i 2-3 minutter til den blir blank. Unngå å brenne den.

Røre for mye

Rør ca. hvert halvminutt, ikke konstant. La risen løfte seg lett i krafte.

Koke for lenge

Risen skal være al dente etter ca. 15-20 minutter. Smak etter 13 minutter for å unngå overkoking.

Følg disse tipsene for en perfekt, kremet risotto med riktig konsistens.


RISOTTO UTEN RØR MED ACQUERELLO

Acquerello, risens ubestridte konge, har høstet lovord fra alle verdenshjørner. Denne eksepsjonelle risottorisen begeistrer gourmetkjennere og kokker med sin enestående kvalitet og smak. Acquerello er kjent for å skape den ideelle al dente-konsistensen som kjennetegner en førsteklasses risotto. Dens evne til å ta opp væske uten å bli grøtete er et kjennetegn på ypperlig risotto.

OPPSKRIFT

Acquerello risotto til 4

Kok opp 750 g med lettsaltet vann.

Tilsett 250g Acquerello risotto, bland godt og sett på lokk.

Fjern risottoen fra varmekilden etter 10 minutter.

Tilsett 1 ss smør smør og 1 neve med nyrevet parmigiano, rør inn og sett på lokk.

La retten hvile i 5 minutter slik at resten av væsken blir absorbert.

Server og nyt.