Ossobuco med gremolata og solgul risotto Milanese

Osso buco er en italiensk rett med langtidskokt kalveskank i en rik saus av grønnsaker, vin og buljong. Risotto milanese er en safranfarget risotto fra Milano. Sammen utgjør de en klassisk kombinasjon av mørt kjøtt og kremete ris. Osso buco serveres ofte oppå risottoen for en luksuriøs middag
Published: 22.01.2025

OSSO BUCO

Osso buco er en klassisk italiensk gryterett fra Lombardia

og vanlig i området rundt Milano. Osso betyr bein og

buco betyr hull. Her er det altså snakk om kjøtt med

marg og bein som skal kokes lenge.

DETTE TRENGER DU:

(6 porsjoner)

9 kalveskanker i 2-3 cm tykkelse

2 store løk

4 hvitløksfedd

1 laurbærblad

3 gulrøtter

1/2 selleri

2 bokser med flådde tomater

100 gram soltørket tomat

3 dl tørr hvitvin

8 dl god kraft

olivenolje

salt og pepper

GREMOLATA

3 fedd hvitløk

revet sitronskall av 1sitron

3 never med persille

SLIK GJØR DU:

Salt og pepre skankene og brun dem i en gryte i litt olivenolje.

Gjør det i flere omganger, siden det ikker plass til alle på en gang.

Klipp skankene gjerne i kantene, da unngår du at de krøller seg ved steking.

Sette skankene til siden når de er ferdig brunet.

Løk og hvitløk hakkes ganske fint og brunes lett i pannen.

Hakk gulrøtter og selleri og ha den i pannen også,

tilfør litt mer olje om nødvendig.

Ha så i hvitvin, flådde tomater, som moses

lett i gryten.

Legg oppi laurbærblad og soltørkede tomater.

Legg så de brunede kalveskankene i gryten

og hell over god kraft til det dekker.

Sett inn i forvarmet ovn på

160ºC og la skankene kose seg i

minst 2 1/2 time gjerne mer.

GREMOLATA

Persille, sitronskall og hvitløk hakkes fint og

fordeles over det ferdige kjøttet.

Egnet tilbehør:

Risotto Milanese eller kokte poteter.