OSSO BUCO
Osso buco er en klassisk italiensk gryterett fra Lombardia
og vanlig i området rundt Milano. Osso betyr bein og
buco betyr hull. Her er det altså snakk om kjøtt med
marg og bein som skal kokes lenge.
DETTE TRENGER DU:
(6 porsjoner)
9 kalveskanker i 2-3 cm tykkelse
2 store løk
4 hvitløksfedd
1 laurbærblad
3 gulrøtter
1/2 selleri
2 bokser med flådde tomater
100 gram soltørket tomat
3 dl tørr hvitvin
8 dl god kraft
olivenolje
salt og pepper
GREMOLATA
3 fedd hvitløk
revet sitronskall av 1sitron
3 never med persille
SLIK GJØR DU:
Salt og pepre skankene og brun dem i en gryte i litt olivenolje.
Gjør det i flere omganger, siden det ikker plass til alle på en gang.
Klipp skankene gjerne i kantene, da unngår du at de krøller seg ved steking.
Sette skankene til siden når de er ferdig brunet.
Løk og hvitløk hakkes ganske fint og brunes lett i pannen.
Hakk gulrøtter og selleri og ha den i pannen også,
tilfør litt mer olje om nødvendig.
Ha så i hvitvin, flådde tomater, som moses
lett i gryten.
Legg oppi laurbærblad og soltørkede tomater.
Legg så de brunede kalveskankene i gryten
og hell over god kraft til det dekker.
Sett inn i forvarmet ovn på
160ºC og la skankene kose seg i
minst 2 1/2 time gjerne mer.
GREMOLATA
Persille, sitronskall og hvitløk hakkes fint og
fordeles over det ferdige kjøttet.
Egnet tilbehør:
Risotto Milanese eller kokte poteter.