varm sjokolade med Valrhona

Varm sjokolade fra Valrhona

1/21/2021

Varm sjokolade

Varm sjokolade er manges favorittdrikk. Oppgraderer du kvaliteten på sjokoladen, med Valrhona, opplever du enda mer smak og glede. God sjokolade, brunt sukker, melk og fløte fra Røros gir deg god varmende sjokolade. Med deilige smaksnyanser som sitter i lenge.

DETTE TRENGER DU:

  • 250 g Valrhona (Guanja 70% eller Caraîbe 66%)
  • 1 liter helmelk fra Røros
  • 4 ss sukker gyldent (rørsukker eller kokosblomstsukker)
  • 2 dl fløte fra Røros til pisket krem

SLIK LAGER DU VARM SJOKOLADE:

  • Varm opp melken med sukkeret og ikke rør i gryta før det ryker lett. Sukkeret ligger i bunnen og hindrer at melken legger seg ved. Hell 1/2 parten av melken  over sjokoladen og la det stå i 1-2 min. Rør så inn resten av melken.
  • Varm sjokolade lagd med den beste sjokoladen fra Valrhona er god slik den er – drikken kan varieres ved bruk av de ulike sjokoladekvalitetene og kanskje kommer du frem til en miks av flere som passer akkurat deg. Her er likevel noen tips til hvordan gjøre drikken enda mer spennende.

TIPS

  • Tilfør gjerne mer smak til sjokoladen.
  • Det aller enkleste er å lage sjokoladen dagen før og la den få utvikle ytterligere smaker i kjøleskapet over natten.
  • La en liten tørket chili ligge litt i den varme melken under oppvarmingen. Det gir drikken varme og kan løfte frem flere smakstoner.
  • Vanilje, kanel, appelsin, mynte og honning er andre smaker som kan trekkes i melken.
  • Tips til Thermosen: legg sjokoladen direkte i thermosen – varm opp melken med sukkeret og hell den rett i thermosen. Skru på lokket og rist lett etter 2 minutter! God tur!

FAKTABOKS

  • Nordmenn er blant de som spiser mest sjokolade i verden. Knepent slått av England, Tyskland og Sveits.
  • Elfenbenkysten er den største produsenten av kaffebønner med sine 40% av totalmarkedet.
  • Aztekerne elsket og verdsatte kakaobønnen så høyt at de brukte den som valuta.
  • Sjokolade er det eneste spiselige stoffet som smelter rundt 33,8° C, rett under kroppstemperaturen. Derfor smelter sjokolade så lett på tungen.

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.