TIRAMISU, EN AV VERDENS MEST
BERØMTE DESSERTER
Tiramisu er en lettlaget og velsmakende klassisk italiensk dessert.
Desserten lager du enkelt med et knippe gode råvarer, og lar retten hvile
et par timer før servering. Her er den originale oppskriften fra Treviso i italia.
RELATERT INFORMASJON:
SLIK BLE TIRAMISU OPPFUNNET OG VERDENSKJENT
NESTEN OVER NATTEN
Du trenger egg, sukker, myk ost, kjeks og kaffe for å lage tiramisu. Tiramisu betyr » ta meg opp» og blir ofte smaksatt med likører. Kjenner du historien til denne desserten så vet du at det ikke er alkohol i den originale oppskriften.
RELATERT INFORMAJON: Les historien om hvordan tiramisu ble til
DETTE TRENGER DU:
- 3 eggeplommer
- 3 ss sukker
- 250 g mascarpone (myk italiensk ost)
- 3 eggehviter
- 1 liten klype salt
- 20 fingerkjeks
- 3 dl kald espressokaffe
- Kakao til å drysse over
Lag alltid Tiramisu først om du skal servere mange retter. Desserten trenger å sette seg. Lag den gjerne dagen før. Det er strengt tatt ikke nødvendig å skille eggeplommer og eggehvite om du synes det er plundrete å gjøre. Metoden gjør Tiramisu litt luftigere i konsistensen.
SLIK GJØR DU:
- Start med å lage kaffen først. Den skal være kald når du dypper den i kjeksen.
- Bland eggeplommer med sukker og pisk luftig, tilsett mascarpone og rør glatt.
- Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Vend eggehvitene med ostekremen.
- Legg et lag med krem i bunnen av en stor serveringsskål eller små porsjonskåler. Dypp fingerkjeksene i kaffen og legg dem på kremen. Legg et nytt lag med krem, kjeks oppå og avslutt med et lag krem.
- Avkjøl minst 1 time før servering.
- Dryss kakao på toppen og server!
Lag alltid desserten først om du skal servere mange retter. Desserten trenger å sette seg. Lag den gjerne dagen før. Det er strengt tatt ikke nødvendig å skille eggeplommer og eggehvite om du synes det er plundrete å gjøre. Metoden gjør Tiramisu litt luftigere i konsistensen.