SALSA VERDE MED GRILLEDE TOMATILLOS
smakfull grønn saus som lages av rå eller stekte grønnsaker. Her får du den stekte versjonen. Stekt eller grillet tomatillo og chili gir god røyksmak og sødme til salsaen. Salsa verde er ypperlig til taco og grillet mat.
RELATERT: Variant: Grønn salsa fra Piemonte
Til 2 dl verde trenger du:
- 2 grønne chili
- 6 friske tomatillos eller små grønne tomater
- 1 liten løk, hakket
- 2 hvitløksfedd, knust
- noen never med korianderblader
- litt vann
- salt og en god klype med spisskummen
SLIK GJØR DU:
- grill eller stek tomatillos og chili til de får et flott og grillet preg.
- Rens og del chili og tomatillos. Fjern gjerne frøene av chilien om du vil redusere litt på styrken
- Ha chili og tomatillos over i en blender sammen med løk, hvitløk og koriander
- Juster evt. med litt vann for å få en sausaktig konsistens
- Smak til med salt og spisskummen.
Det finnes mange lokale varianter av denne grønne sausen. Den serveres til forskjellige retter, spesielt der kjøtt står i hovedfokuset. Salsa verde holder seg flere dager i kjøleskap. Sausen er velegnet til kjøtt, som dip til tortillas. Variant: Hva med å prøve paprikasausen du får servert sammen med patatas bravas?