Perfekt stekte poteter
1/31/2021
1/31/2021
Du har sikkert smakt dem, perfekt stekte poteter. De er sprø på utsiden med en en myk kjerne som minner om potetmos. Himmelsk godt. Noe godt i glasset, litt hjemmelaget aioli, og du lar tankene fly til sydligere strøk.
RELATERT: Slik lager mesterkokk Heston Blumenthal pommes frittes
De perfekte sprøstekte potetbåtene kjenner du kanskje fra besøk i tapasbarer i Spania, eller som en del av en antipasti i Italia. Vel hjemme og inspirert på å gjenskape sprøstekte poteter, bli resultater ofte ikke helt som forventet. Den siste lille touchen mangler. Men det finnes et triks gir deg perfekt stekt poteter hver gang.
Natron er hemmeligheten. Litt natron i kokevannet (1/2 ts på 3 liter) mens potetene koker settes det i gang kjemiske prosesser. Natron (8,6) øker Ph verdien i vannet(7,0) som bidrar til å bryte ned proteinet på potetene og gjør overflaten porøs og nesten flakete på kort tid. Dette gir potetene en mye større overflate. Mer plass til oljen som skal feste seg på potetene. Det gir deg skikkelig sprø poteter med en deilig myk kjerne. Så enkelt er det.
FOR DET LILLE EKSTRA:
KOKKEKNEP: