Panna Cotta

12/16/2013

 

Panna Cotta er en herlig klassisk italiensk dessert som betyr «kokt krem». Her får du en lokal vri med ferskosten Nýr fra Grøndalen gård.

DETTE TRENGER DU:

6 porsjoner

500 gram Nýr ferskost

500 gram Røros H-Mjølk

250 gram sukker

8 gram rosmarin ( ca 1/2 potte)

20 gram gelatin

1 vaniljestang

Friske bær, revet sjokolade og rosmarin til garnityr

SLIK GJØR DU:

Kok opp melk, sukker, rosmarin og den hele vaniljestangen

Kjøl melkeblandingen ned til 40 grader

Vend inn den økologiske ferskosten Nýr fra Grøndalen Gård

Løs opp gelatinplaten i litt kaldt vann, smelt gelatinen
i en kjele og vend den inn i desserten.

Avkjøl desserten i minst 3 timer for optimal smak og konsistens

Desserten kan gjerne lages 1- 2 dager i forveien

Rosmarin skal etter gammel visdom virke oppkvikkende både psykisk og fysisk,
fremme hukommelsen og øke selvtilliten. Rosmarin har også vært bruk som
botemiddel mot forkjølelse og skal dessuten være godt for hud, hår og
generelt velvære