Panna Cotta er en herlig klassisk italiensk dessert som betyr «kokt krem». Her får du en lokal vri med ferskosten Nýr fra Grøndalen gård.
DETTE TRENGER DU:
6 porsjoner
500 gram Nýr ferskost
500 gram Røros H-Mjølk
250 gram sukker
8 gram rosmarin ( ca 1/2 potte)
20 gram gelatin
1 vaniljestang
Friske bær, revet sjokolade og rosmarin til garnityr
SLIK GJØR DU:
Kok opp melk, sukker, rosmarin og den hele vaniljestangen
Kjøl melkeblandingen ned til 40 grader
Vend inn den økologiske ferskosten Nýr fra Grøndalen Gård
Løs opp gelatinplaten i litt kaldt vann, smelt gelatinen
i en kjele og vend den inn i desserten.
Avkjøl desserten i minst 3 timer for optimal smak og konsistens
Desserten kan gjerne lages 1- 2 dager i forveien
Rosmarin skal etter gammel visdom virke oppkvikkende både psykisk og fysisk,
fremme hukommelsen og øke selvtilliten. Rosmarin har også vært bruk som
botemiddel mot forkjølelse og skal dessuten være godt for hud, hår og
generelt velvære