OVNSBAKT KJE MED ROTGRØNNSAKER
Kje er fantastisk kjøtt, ypperlig festmat som du gjerne kan tilberede ovn.
Brun kjøtt og grønnsaker og bak retten i ovn sammen med en herlig
eple- og fløtesaus. Dette er veldig godt og kan fort bli din nye favoritt.
DETTE TRENGER DU:
4 kg kjekjøtt: bog, side og nakke
Smør til bruning
3 sjalottløk
3 gulrøtter
1/2 sellerirot
1/2 purre
2 laurbærblad
10 hele pepperkorn
2 stilker rosmarin
1 flaske med Ringi
1 l fløte fra Røros
Litt salt og pepper
Persille
SLIK GJØR DU:
Brun kjøttet og legg det over i en langpanne.
Brun grønnsakene og så over i langpannen sammen med kjøttet.
Ha eplesaft i gryta, og kok den nesten helt inn. Ha så i fløte og kok inn til det
begynner å tykne litt. Smak til med salt og pepper.
Hell sausen over kjøtt og grønnsaker, og sett langpanna i ovnen på
150 grader i ca. 2 timer.
Når kjøttet er mørt og slipper godt fra beinet, er retten ferdig.
Strø over finhakket persille før servering.