Langtidsstekt svinenakke

Langstidstekt svinenakke

3/31/2014

LANGTIDSTEKT SVINENAKKE

Svinnakke som skal rives i stykker før du langer det i deg er ikke hverdagskost i Norge. I USA er langtidstekt svinenakke  (pulled pork) en velkjent klassiker og det knives ofte om hva som er det beste krydderet og sausen.

Svinenakken som denne retten lages av krydres grundig og får hvile i flere timer  før den stekes i 8 timer. Dette er «god tid mat" verdt å vente på.

RELATERTE OPPSKRIFTER: Baby Back Ribs

SVINENAKKE TIL 6 PORSJONER:

SVINENAKKE OG KRYDDER:

  • 1 kg benfri svinenakke/ svinekam
  • 3 fedd finhakket hvitløk
  • 1 ss paprikapulver
  • 2 ts brunt sukker
  • 2 ts malt spisskummen
  • 2 ts salt
  • 1/2 ts kajennepepper

SAUS TIL PULLED PORK:

  • 1 dl ketchup
  • 1 1/2 ss  eplesidereddik
  • 1/4 dl brunt sukker
  • 2 ts worcestersaus
  • 3-4 dråper tabasco
  • Salt
  • Pepper

GODT TILBEHØR: KÅLSALAT

  •  150 g hodekål, finsnittet
  • 50 g rødkål, finsnittet
  • 2 gulrøtter, grovt revet
  • 1 stort eple, grovt revet
  • 4 ss Rømme fra Røros
  • 2 ss Maschmanns  Majones
  • 2-3 ss  grov LissEllas sennep
  • Salt
  • Nykvernet pepper

BRØD:

  • Et godt brioche burgerbrød fra Markedet.

DETTE GJØR DU KVELDEN FØR:

  • Lag krydderblandingen som består av finhakket hvitløk, paprika, brunt sukker, spisskummen salt og kayennepepper.
  • Stikk hull i det benfrie kjøttet med en gaffel og gni krydderet godt inn i kjøttet.
  • Pakk kjøttet i plastfolie og la det hvile i kjøleskapet over natten (8 timer)
  • Ta av plasten og legg svinenakken i en ildfast form og sett den inn i en forvarmet ovn på 125˚ C la det stå i 8 timer

Den siste timen av steketiden så pensler du kjøttet hvert kvarter med sausen

SAUS:

  • Bland sammen alle ingrediensene til sausen i en kasserolle, kok opp og la trekke 3-4 min og  avkjøl
  • Pensle kjøttet med sausen 3-4 ganger når det gjenstår ca 1 time av steketiden

KÅLSALAT:

  • Bland sammen finsnittet kål, gulrot og eple
  • Bland sammen Rømme fra Røros og Maschmanns majones, smak til med sennep, salt og pepper
  • Vend inn de grovhakkede grønnsakene

SERVERING:

  • Når kjøttet har stekt i  8 timer, ta det ut og la det hvile i 20 minutter
  • Husk å pensle kjøttet med saus 3-4 ganger siste timen
  • Bruk 2 gafler og ”riv” kjøttet i strimler
  • Anrett kjøttet på brød sammen med med kålsalat og saus