LANDKYLLING MED HVITLØK OG SITRON
Hel landkylling i ovn med gode rotgrønnsaker er en takknemlig rett. Du gjør en liten innsats på forhånd, setter kyllingen i ovnen, går deg en times tur og kommer tilbake til en ferdig rett som du kan sette rett på bordet.
RELATERTE LINKER: Økologisk kylling fra Hovelsrud Gård
DETTE TRENGER DU:
- 2 sitroner, delt
- 2 hele hvitløk, delt
(nok til å fylle kyllingen) - 1 sellerirot delt i terninger
- 1 persillerot delt i terninger
- 200 g pancetta delt i terninger
- paprikapulver, søtt og røkt
- salt og pepper
SLIK GJØR DU:
- Fyll landkylligen med sitroner og hvitløk
- Bind opp kyllingen
- Gni inn kyllingen med paprika, salt og pepper
- legg i en plastpose og mariner 2-3 timer gjerne over natten
- sett stekeovnen på 175ºC
- Ta frem en stor ildfast form fyll opp med terninger av pancetta og rotgrønnsaker
- Legg kyllingen oppå grønnsakene
- Sett formen i ovnen og stek i en time
- Stikk en kniv inn ved lårbeinet, er kraft klar er den ferdig. Rosa farge la den hvile i ovnen litt lenger
- La kjøttet hvile i 20 minutter før du serverer herlig landkylling