KREMET STEINSOPPSAUS
Steinsopp stekt i skiver med god kraft og fløte er en anvendelig saus. Velegnet til all slags kjøtt. Fjærkre, svin, storfe eller vilt. Koker du sausen litt lenger får du en herlig ragu som er en egen rett i seg selv og ypperlig som smaksetter i en klassisk risotto.
FLERE GODE SAUSER: Morkelsaus | Lettlaget hverdagssaus
DETTE TRENGER DU:
6 PORSJONER:
- 400 gram fersk steinsopp
(Alternativt 40 gram tørket steinsopp) - 2 stk finhakket sjalottløk
- 2 ss smør fra Røros
- 2 ss hvetemel
- 4 dl varm kyllingkraft
- 3 dl Fløte fra Røros
- 1⁄2 ts salt
- 1⁄4 ts pepper
- 2 ss sitronsaft
SLIK GJØR DU:
- Skjær soppen i tynne skiver
- Brun soppen i en tørr panne med litt løk
- Smelt inn smøret og sikt over ørlite med mel og bland godt
- Hell på kraft og fløte
- La sausen småkoke til det tykner
- Smak til med salt, kvernet pepper og sitron
SOPPSAUS MED TØRKET STEINSOPP
- Vann ut den tørkede steinsoppen i lunkent vann i 20 minutter
- Ta vare på vannet, den kan du ha i sausen
- Kryst ut vannet av soppen
- Brun soppen med løk som i steg 2 over følg samme prosedyre.