Kremet fiskesuppe

1/14/2014

En smaksrik og franskinspirert kremet fiskesuppe med torsk, chili og fennikel.

DETTE TRENGER DU:

1 liter fiskekraft

2 dl hvitvin

4 dl fløte

2 grovhakkede tomater

3 stjerneanis

1/2 rød chili, finhakket

1 ts salt

1 ts pepper

150 gram fenikkel, del i strimler

400 gram torskefilét delt i strimler

SLIK GJØR DU:

Ha fiskekraft, fløte og vin i en kjele og varm opp til kokepunktet

Knus anisen og ha den i gryten med grønnsakene

Kok opp og la den putre under omrøring til grønnsakene er møre

Kjør suppen glatt med en stavmikser

Kok opp en kjele med lettsaltet vann,
trekk kjelen vekk fra platen og la fisken trekke i 5- 6 minutter

Ta ut fisken og legg fisken til side

SERVERING:

Kok opp suppa, ha i fenniken og la den trekke i 5 minutter

Fiskestykkene legger du i fisken rett før servering

GODT TIL:

Rouille
(en hvitløksmajones med paprika)

nybakt brød