En smaksrik og franskinspirert kremet fiskesuppe med torsk, chili og fennikel.
DETTE TRENGER DU:
1 liter fiskekraft
2 dl hvitvin
4 dl fløte
2 grovhakkede tomater
3 stjerneanis
1/2 rød chili, finhakket
1 ts salt
1 ts pepper
150 gram fenikkel, del i strimler
400 gram torskefilét delt i strimler
SLIK GJØR DU:
Ha fiskekraft, fløte og vin i en kjele og varm opp til kokepunktet
Knus anisen og ha den i gryten med grønnsakene
Kok opp og la den putre under omrøring til grønnsakene er møre
Kjør suppen glatt med en stavmikser
Kok opp en kjele med lettsaltet vann,
trekk kjelen vekk fra platen og la fisken trekke i 5- 6 minutter
Ta ut fisken og legg fisken til side
SERVERING:
Kok opp suppa, ha i fenniken og la den trekke i 5 minutter
Fiskestykkene legger du i fisken rett før servering
GODT TIL:
Rouille
(en hvitløksmajones med paprika)
nybakt brød