Hvit asparges med parmesan og sommertrøffel
Hvit asparges i sesong, kokt perfekt og servert med revet parmesan med høvlet sort sommertrøffel er ren lykke. Tre unike smaker som spiller på lag og skaper en ekstra dimensjon i smaksbildet. For det lille ekstra, noe dråper med ramsløkpesto.
HVIT ASPARGES OPPSKRIFT:
(til smårett eller tilbehør til hovedrett)
DETTE TRENGER DU:
- Beregn 3-4 asparges per person
- 1 neve høvlet parmesan per porsjon
- revet sommertrøffel, 2-3 drag med trøffeljernet
- for del lille ekstra, noen dråper med ramsløkpesto
SLIK GJØR DU:
- Kok aspargesen al dente. (En perfekt asparges er kokt slik at den får damene til å rødme, men uten at mennene blir flaue.)
- Riv over parmesan og sort sommertrøffel
OPPGRADERING:
- Server med en god saus. innkokt fløte med ost, bechamelsaus med parmesan eller en god hollandaise
- Tynne skiver med god nyskåret spekeskinke er godt til.