hvit asparges

Hvit asparges med parmesan og trøffel

4/19/2018

Hvit asparges med parmesan og sommertrøffel

Hvit asparges i sesong, kokt perfekt og servert med revet parmesan med høvlet sort sommertrøffel er ren lykke. Tre unike smaker som spiller på lag og skaper en ekstra dimensjon i smaksbildet. For det lille ekstra, noe dråper med ramsløkpesto.

HVIT ASPARGES OPPSKRIFT:

(til smårett eller tilbehør til hovedrett) 

DETTE TRENGER DU:

  • Beregn 3-4 asparges per person
  • 1 neve høvlet parmesan per porsjon
  • revet sommertrøffel, 2-3 drag med trøffeljernet
  • for del lille ekstra, noen dråper med ramsløkpesto

SLIK GJØR DU:

  • Kok aspargesen al dente. (En perfekt asparges er kokt slik at den får damene til å rødme, men uten at mennene blir flaue.)
  • Riv over parmesan og sort sommertrøffel

OPPGRADERING:

  • Server med en god saus. innkokt fløte med ost, bechamelsaus med parmesan eller en god hollandaise
  • Tynne skiver med god nyskåret spekeskinke er godt til.

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.