Unn du deg et måltid av sesongens norske hummer, og kok gjerne en god kraft av skallet. Hummerkraften bruker du som base til å lage en klassisk hummersuppe, et herlig og eksklusivt måltid, ypperlig både som forrett og hovedrett.
DETTE TRENGER DU:
(beregn 3 dl ferdig suppe per porsjon til hovedrett og 1/2 parten til forrett)
- 1 liter hummerkraft
- 3 dl fløte
- 1 sitron
- 1 ss smør
- 2 dl hvitvin
- 1 sjalottløk, hakket
- hummerhaler til garnityr (60 gram per porsjon)
- dill til garnityr
- salt
- pepper
SLIK GJØR DU:
- fres løken i smøret
- tilsett vinen og kok ned til det er nesten tørt
- tilsett kraft og fløte
- la alt småkoke i ca. 20 minutter, litt lengre for kraftigere smak
- smak til med salt, pepper og sitronsaft (evt. eplesaft)
- Server suppen i varme tallerkener med hummerhaler og dill som garnityr
SLIK LAGER DU HUMMERKRAFT
DETTE TRENGER DU:
- 3 kg hummerskall
- 1 kg rotgrønnsaker (løk, selleri. gulrot og purre), hakket
- 2 ss med tomatpure
- 1 ss olivenolje
SLIK GJØR DU:
- fres rotgrønnsaker i olje
- tilsett tomatpure og hummerskall og la de frese i 2 minutter
(Om hummerskallene tørkes i ovn på 150ºC i 20 minutter oppnås en kraftigere smak) - Tilsett vann til det dekker ca. 4 liter
- Kok opp og la alt småkoke i 1 time
- Sil av og reduser kraften til 1/2 parten eller til den smaken du ønsker