Hummersuppe

10/15/2014

Unn du deg et måltid av sesongens norske hummer, og kok gjerne en god kraft av skallet. Hummerkraften bruker du som base til å lage en klassisk hummersuppe, et herlig og eksklusivt måltid, ypperlig både som forrett og hovedrett.

DETTE TRENGER DU:

(beregn 3 dl ferdig suppe per porsjon til hovedrett og 1/2 parten til forrett)

  • 1 liter hummerkraft
  • 3 dl fløte
  • 1 sitron
  • 1 ss smør
  • 2 dl hvitvin
  • 1 sjalottløk, hakket
  • hummerhaler til garnityr (60 gram per porsjon)
  • dill til garnityr
  • salt
  • pepper

SLIK GJØR DU:

  • fres løken i smøret
  • tilsett vinen og kok ned til det er nesten tørt
  • tilsett kraft og fløte
  • la alt småkoke i ca. 20 minutter, litt lengre for kraftigere smak
  • smak til med salt, pepper og sitronsaft (evt. eplesaft)
  • Server suppen i varme tallerkener med hummerhaler og dill som garnityr

SLIK LAGER DU HUMMERKRAFT

DETTE TRENGER DU:

  • 3 kg hummerskall
  • 1 kg rotgrønnsaker (løk, selleri. gulrot og purre), hakket
  • 2  ss med tomatpure
  • 1 ss olivenolje

SLIK GJØR DU:

  • fres rotgrønnsaker i olje
  • tilsett tomatpure og hummerskall og la de frese i 2 minutter
    (Om hummerskallene tørkes i ovn på 150ºC i 20 minutter oppnås en kraftigere smak)
  • Tilsett vann til det dekker ca. 4 liter
  • Kok opp og la alt småkoke i 1 time
  • Sil av og reduser kraften til 1/2 parten eller til den smaken du ønsker