Gul ertesuppe med saltet svineknoke
4-6 porsjoner
DETTE TRENGER DU:
- 1 saltet svineknoke (røkt kan også brukes)
- 5 laurbærblad
- 10 pepperkorn
- 1 løk
- Vann
- 3 dl gule tørkede erter
- 2 dl hakket løk
- 3 dl gulrøtter i terninger
- 2 ss frisk timian
- Salt
- Kvernet hvit pepper
SLIK GJØR DU:
- Legg eier i vann i kjøleskap over natten.
- Svineknoken legges i en passende kjele og dekkes med kaldt vann.
- Ha på laurbærblad, pepperkorn og en løk delt i to.
- Kok opp og la knoken koke i 2 timer.
- Pass på at det blir tilsammen 2 liter kraft.
- Har du for lite kraft fyll opp med vann.
- Sil vannet av ertene og ha dem i kjelen sammen med kraften.
- Kok i 30 minutter til ertene begynner å bli møre.
- Rør rundt i kjelen med en visp. Erteskallene fester seg til vispen, og du kan ta den ut av kjelen og kaste skallene.
- Når suppen er renset for skall, tilsettes hakket løk og gulrot i terninger, og suppen kokes i en halv time sammen med frisk hakket timian.
- I mellomtiden renser du knoken fri for skinn, bein og fett.
- Kjøttet deles i 1×1 cm terninger og has i suppen før servering.
- Smak suppen til med salt og pepper.
- Server med flatbrød og smør til.
(Oppskrift hentet fra boken «Mine beste oppskrifter» av Bent Stiansen. Maschmanns har signerte bøker for salg i Markedet. Kr 499,-)
Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.