KJØTTSUPPE
Fersk suppe er den ultimate høst- og vintermaten. Kokekjøtt, gode rotgrønnsaker og tid er hovedingrediensene. Denne oppskriften er enkel og lett å lage. Det finnes mange variasjoner på suppe. Kjøtt med bein gir en egen kraft, bruner du kjøttet før du koker det kan du ende opp med kjøtt i mørke, jevner du kraften vil du få en god hjemmelaget brun lapskaus.
DETTE TRENGER DU:
( 6 porsjoner)
- 700 g. benfritt kokekjøtt av storfe
- 1 l kalvebuljong
- 1⁄2 stk purre i biter
- 1 stk løk i biter
- 2 stk gulrot i terninger
- 2 skiver sellerirot i terninger
- 2 skiver kålrot i terninger
- 2 stk persillerot i terninger
- 4 stk potet i terninger
- 2 ts salt
- 1 ts pepper
- 2 ss finhakket frisk persille
SLIK GJØR DU
Skjær kjøtt i terninger. Kok opp kraft og ha i kjøttet. La det koke opp på ny, skum av og senk varmen. La kjøttet trekke til det er mørt, ca. 1,5 time.
Ha grønnsaksterninger og buljongterning over i gryten med kjøttet. Fyll evt. på mer vann slik at det dekker kjøtt og grønnsaker.
La suppen småkoke i ca. 15 minutter til grønnsakene er møre. Smak til med salt og pepper, og dryss over finhakket persille før servering.
Server suppen med flatbrød eller ferskt brød og smør.
Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.