Chili con Carne

Chili con Carne

4/27/2016

CHILI CON CARNE

Med løk, paprika, tomater,chili, kvernet kjøtt og litt kraft
lager du en chili i en håndvending. Server med kokt ris og
godt brød. Litt rømme som topping balanserer smaken.

DETTE TRENGER DU:

1 ss olje

En stor løk

En rød paprika

2 fedd hvitløk, skrelt

1 toppet ts hot chilipulver
(eller 1 strøken ss hvis du ønsker chilien litt mildere)

1 ts paprika

1 ts malt spisskummen

500g  kjøttdeig

En buljongterning okse

400g hakkede tomater

½ ts tørket merian

1 ts sukker

2 ss tomatpuré

410g boks røde kidneybønner

TILBEHØR:

vanlig kokt langkornet ris

 35% rømme

SLIK GJØR DU:

Begynn med klargjøre grønnsakene.

Hakk en stor løk i småbiter, 5mm.

En rød paprika deles på langs,
stilk og frø fjernes, hakk så alt i småbiter.

Skrell og finhakk 2 fedd hvitløk.

Sett kjelen på komfyren på middels varme.
Tilsett olje og la den bli varm

Tilsett løk og la den surre i  ca 5 minutter,
eller til løken er myk og  litt gjennomsiktig.

Ha i hvitløk, rød paprika, 1 toppet ts hot chilipulver eller en strøken ss mild chilipulver,
1 ts paprikapulver og malt spisskummen 1 ts. Bland godt og la alt surre i  5 minutter, rør om av og til.

Brun 500g kjøttdeig
Skru opp varmen, tilsett kjøttet i pannen
og bryte det opp med din skje eller slikkepott.
Rør i 5 minutter, til all kjøttdeig er godt brunet.

Saus
Smuldre en  okse buljongterning i 3dl varmt vann. Hell dette i pannen med kjøttdeig-blandingen.

Hell i  en boks hakkede tomater også. Ha i i ½ ts tørket merian og 1 ts sukker, salt og pepper.
Tilfør 2 ss tomatpure i  sausen og bland godt. Kok opp, skru ned varmen la alt pute i 20 minutter med lokket på.
Sjekk innimellom for å røre, og passe på at sausen ikke brenner seg fast på bunnen av kjelen eller tørker inn.
(Tilfør da evt. litt vann)

skyll 1 boks røde kidneybønner  i en sil og rør dem inn i gryten.
Kok opp, og  la alt syde uten lokk i ytterligere 10 minutter,
Smak til med evt mer chili, salt og pepper.

 Nå setter du på lokket, slår av varmen og
la gryten stå i 10 minutter før servering

Server med rømme og vanlig kokt langkornet ris.