CHILI CON CARNE
Med løk, paprika, tomater,chili, kvernet kjøtt og litt kraft
lager du en chili i en håndvending. Server med kokt ris og
godt brød. Litt rømme som topping balanserer smaken.
DETTE TRENGER DU:
1 ss olje
En stor løk
En rød paprika
2 fedd hvitløk, skrelt
1 toppet ts hot chilipulver
(eller 1 strøken ss hvis du ønsker chilien litt mildere)
1 ts paprika
1 ts malt spisskummen
500g kjøttdeig
En buljongterning okse
400g hakkede tomater
½ ts tørket merian
1 ts sukker
2 ss tomatpuré
410g boks røde kidneybønner
TILBEHØR:
vanlig kokt langkornet ris
35% rømme
SLIK GJØR DU:
Begynn med klargjøre grønnsakene.
Hakk en stor løk i småbiter, 5mm.
En rød paprika deles på langs,
stilk og frø fjernes, hakk så alt i småbiter.
Skrell og finhakk 2 fedd hvitløk.
Sett kjelen på komfyren på middels varme.
Tilsett olje og la den bli varm
Tilsett løk og la den surre i ca 5 minutter,
eller til løken er myk og litt gjennomsiktig.
Ha i hvitløk, rød paprika, 1 toppet ts hot chilipulver eller en strøken ss mild chilipulver,
1 ts paprikapulver og malt spisskummen 1 ts. Bland godt og la alt surre i 5 minutter, rør om av og til.
Brun 500g kjøttdeig
Skru opp varmen, tilsett kjøttet i pannen
og bryte det opp med din skje eller slikkepott.
Rør i 5 minutter, til all kjøttdeig er godt brunet.
Saus
Smuldre en okse buljongterning i 3dl varmt vann. Hell dette i pannen med kjøttdeig-blandingen.
Hell i en boks hakkede tomater også. Ha i i ½ ts tørket merian og 1 ts sukker, salt og pepper.
Tilfør 2 ss tomatpure i sausen og bland godt. Kok opp, skru ned varmen la alt pute i 20 minutter med lokket på.
Sjekk innimellom for å røre, og passe på at sausen ikke brenner seg fast på bunnen av kjelen eller tørker inn.
(Tilfør da evt. litt vann)
skyll 1 boks røde kidneybønner i en sil og rør dem inn i gryten.
Kok opp, og la alt syde uten lokk i ytterligere 10 minutter,
Smak til med evt mer chili, salt og pepper.
Nå setter du på lokket, slår av varmen og
la gryten stå i 10 minutter før servering
Server med rømme og vanlig kokt langkornet ris.