2021: PINNEKJØTT FRA MASCHMANNS

Årets pinnekjøtt kommer fra lam som har beitet på en øy i havgapet, på høyfjellet og inne i Vestlandsfjorder. Utsira Mat holder til på en liten øy som ligger vest for Haugesund. De lager pinnekjøtt av lam fra norsk villsau. Rondane Gardsmat i Folldal lager pinnekjøtt av gammel norsk spælsau. Maschmanns utvalgte pinnekjøtt er av lam fra spælsau. Dyrene kommer fra utvalgte gårder i Hardanger som har beitet langs fjorden og på fjellet. Klima, rase, kulturlandskap og bøndenes håndverk setter et unikt preg på årets pinnekjøtt fra Maschmanns.

Pinnekjøtt fra Maschmanns

PINNEKJØTT FRA UTSIRA MAT

(RØKT OG URØKT)  |  kr 679,- per kg

Fra Utsira Mat lager kjøtt av lam av villsau som har beitet på øya Utsira i Rogaland. Den lille øya som ligger vest for Karmøy har et flott kulturlandskap med lyng og urter som er matfatet til villsauen.

Beregn  350 -500 gram per porsjon | Utvanning: 18-24 timer, bytt vann etter 3-4 timer  |  Damping: Til kjøttet løsner fra beinet. (2-3 timer)

Pinnekjøtt fra Rondane Gardsmat

PINNEKJØTT FRA RONDANE GARDSMAT

(RØKT OG URØKT)  |  kr 649,- per kg

Pinnekjøtt fra Rondane Gardsmat er av gammel norsk spælsau som har beitet i Rondane. Rondane Gardsmat ligger i Folldal og tilbereder sitt pinnekjøtt etter tradisjonelle metoder. Rondane Gardsmat skriver på sine hjemmesider: Gammelnorsk spælsau er en sauerase som går helt tilbake til vikingtiden. Det er en lettbygd og sunn rase som beiter på variert og urterikt fjellbeite. Det gir seg utslag i et kjøtt som er velsmakende og særpreget, en unik nytelse for ganen.

Beregn  350 -500 gram per porsjon | Utvanning:18-24 timer, bytt vann etter 3-4 timer | Damping: Til kjøttet løsner fra beinet.(3-4 timer)

Maschmanns pinnekjøtt

PINNEKJØTT FRA HARDANGER

(RØKT OG URØKT)  |  kr 499,- per kg

Lam av spælsau fra Hardanger er Maschmanns utvalgte kjøtt i år. Lammene har levd et godt på gårder i Hardanger samt et par måneders opphold på Hardangervidda. Slakting og foredling av skjer fagmessig og proft på Nortura Sandeid. Sorteringen til Maschmanns stjernelam. Under sortering av ferdig pinnekjøtt blir bare de aller beste stykkene til Maschmanns utvalgte.

Beregn  350 -500 gram per porsjon | Utvanning:18-24 timer, bytt vann etter 3-4 timer.  Damping: Til kjøttet løsner fra beinet. (3 timer)

Maschmanns Julemat: Pinnekjøtt

HELE RIBBESIDER FRA HARDANGER

(RØKT OG URØKT)  |  kr 549,- per kg

Lam fra Hardanger er Maschmanns utvalgte kjøtt i år. Lammene har levd et godt på gårder i Hardanger samt et par måneders opphold på Hardangervidda. Slakting og foredling av skjer fagmessig og proft på Nortura Sandeid. Sorteringen til Maschmanns stjernelam. Under sortering av ferdig pinnekjøtt blir bare de aller beste stykkene til Maschmanns utvalgte.

Beregn  350 -500 gram per porsjon | Utvanning: 18-24 timer, bytt vann etter 3-4 timer.  | Damping: Til kjøttet løsner fra beinet. (3 timer)

VIDEO: SLIK DAMPER DU PINNEKJØTT

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat.