MASCHMANNS 27 TIPS TIL NYTTÅRSFESTEN

Maschmanns deler råd og tips om maten du kan nyte på nyttårsfesten

Julaften er «plankekjøring» for de fleste. Det blir ribbe eller pinnekjøtt med klassisk tilbehør. Mer lekent blir det i romjulen og på nyttårsaften. Maschmanns deler 27  tips om maten til nyttårsfesten. Alt fra aperitivos når gjestene kommer, forretter, mellomretter, ost, dessert, godteri, nattmat til maten dagen derpå.

RELATERT INFORMASJON: Porsjonsberegning | Maschmanns sjekkliste for julematen | 17 ting du aldri skal gjøre når du lager mat |

Gode oliven fra Maschmanns

GODE APERITIVOS: EKSTRA GODE OLIVEN

Spanske Losada er blant verdens fremste på oliven. De har flere utsøkte smaksbilder på sine oliven. Heller du mer til oliven fra Italia, prøv oliventypene Cerignola og Taggiasca.

Grissini og bellota

GODE APERITIVOS: GRISSINI & BELLOTA

Salt og sprøtt er ofte en bra kombo. Sprø grissini med spansk bellotaskinke er lett å like. Ikke glem å være litt sprø når du lager mat.

verdens beste pesto

GODE APERITIVOS: PESTO GENOVESE & FIGULI KJEKS

Pesto er lett å få tak i, den gode pestoen er det mer utfordrende å finne. Vi har den på Maschmanns. Pestone er trolig den aller beste pesto Genovese på markedet. Prøv den med tynne sprø Figulikjeks.

Løyrom fra Maschmanns

DEN EKSKLUSIVE STARTEN: LØYROM & BLINIS

Løyrom, rømme fra Røros og blinis med nyklippet gressløk og dill.

oyster.champagne

DEN EKSKLUSIVE STARTEN: ØSTERS & CHAMPAGNE

Smak på havet og skyll ned med gode bobler.

lefserull med rakfisk og rømme

DEN EKSKLUSIVE STARTEN: RAKFISK & RØMME

Rakfisk er norsk sushi. Lag små munnfuller og nyt. I lefse, på et flatbrød på en potet. Markedet har rakfisk fra Noraker Gård i Valdres.

ELEGANTE MELLOMRETTER:
RISOTTO MED TRØFFEL

Her må du bruke Acquerello risotto. Verdens beste risotto-ris. 3 deler vann, 1 del ris, litt salt, kok i 10 minutter, tilfør smør og parmesan, på med lokk og vent i 5 minutter. Server med nyrevet hvit trøffel.

Blåskjell

ELEGANTE MELLOMRETTER:
BLÅSKELL & KAMSKJELL

Dampede blåskell med kamskjell og løyrom.

Ceviche fra Maschmanns

ELEGANTE MELLOMRETTER:
FARGERIK CEVICHE

Ceviche er å koke sjømaten i sitrus. Bruke gode råvarer og fargerikt tilbehør.

HOVEDRETTER: REINSDYRFILÈT MED BLOMKÅLKREM

Vilt er klassikeren til nyttår. Her servert med blomkålkrem og rødvinsaus. NYTTIG: Kjernetemperatur på ferdig hvilt kjøtt

Marmorert wagyu-kjøtt fra Japan

HOVEDRETTER: STORFEKJØTT FRA MASCHMANNS

Wagyu, Galician blond, Urfe, Gullkjøtt, tørrhengt Cote de Boeuf. Du finner mye flott marmorert kjøtt hos slakteren på Skøyen. Stikk innom så hjelper vi deg med innkjøpene til nyttårsfesten.

 

Loins av torsk

HOVEDRETTER: TORSK MED ERTEPURÉ OG CHORIZO

Den hvite fisken, gjerne loins av torsk eller skrei, ertepuré og sprøstekt chorizo av Bellotaskine er både pent å se på og godt å spise.

Mont d'Or og trøffel

DEN GODE OSTEN: MONT d’OR

Osten varmebehandles lett i ovnen. Server med høvlet sort trøffel.

Maschmanns trøffelbrie

DEN GODE OSTEN: TRØFFELBRIE

Brie de Meaux med mascarponekrem og høvlet sort trøffel må du prøve til nyttår.

Blåost fra Maschmanns

DEN GODE BLÅ OSTEN

Ostedisken på Maschmanns har mye godt blått i disken. Hvorfor ikke prøve noen norske blå til nyttår? Vi har Kraftkar fra Tingvoll, Råblå og Blåkoll  fra Grindal og Fønix fra Stavanger.

Maschmanns tiramisu

DESSERT: TIRAMISU

Verdens meste berømte dessert. Du trenger fingerkjeks, eggedosis, espresso, mascarpone og kakao samt en god historie. Markedet selger hjemmelaget tiramisu.

pannacotta fra maschmanns

DESSERT: PANNA COTTA

Panna Cotta betyr kokt krem. Litt sukker, god vanilje og gelatin i kremen så har du en Panna Cotta. Pynt med friske bær og server. Markedet selger hjemmelaget panna cotta.

Sitrontartelette fra Maschmanns

DESSERT: SITRONTARTELETTE

På Maschmanns kan man kjøpe seg fordeler. Marked og Bakeri lager mye hjemmelaget mat. Hva med å servere sitrontartelette som dessert til nyttår? En deilig og syrlig avslutning på måltidet. Bestill gjerne på forhånd.

Valenciamandler fra Almondeli

GODTERI: MANDLER FRA VALENCIA

Almondeli i Valencia lager verdens beste mandler.

rabitos.royale

GODTERI: FIKEN FRA VALENCIA

Modne fiken drasjert i sjokolade fra Rabios Royale. Tre smaker: en dynket i brandy, en er med salt karamell og en med hvit sjokolade.

GODTERI: BRENTE MANDLER

Maschmanns hjemmelaget. Du får den med ekte Tahiti-vanilje samt en variant som er spicet opp med chili.

Medisterkake på gaffel

NATTMAT: MEDISTERKAKE PÅ GAFFEL

Klassiker fra Innlandet. Når festen har gått inn i de små timer melder ofte sulten seg. På vei hjem får gjerne gjesten med seg en lun medisterkake på gaffel.

Lefserull

NATTMAT: LEFSERULL

Ha alltid litt lefse på lur. Da er det kort vei til god nattmat.  Smør, rømme og rester av julens pålegg blir herlige munnfuller.

Olof Viktors Miniknäcke

NATTMAT: OLOF VIKTORS MINIKNÄCKE

Tynne smakfulle sprø surdeigsknekkebrød. Prøv de sammen med skagenrøre, rømme, rakfisk, gravlaks eller sylte.

egg og bacon

DAGEN DERPÅ: EGG & BACON

Dagen etter nyttårsfesten er det aldri feil med egg og bacon. Bruk ekte tørrsaltet bacon fra A. Idsøe og egg fra Korsvold Gård på Hvaler.

pasta puttanesca

DAGEN DERPÅ: PASTA PUTTANESCA

Pasta Puttanesca med smak som frisker opp er godt dagen derpå. Husk å bruke god pasta fra Gragnano.

hjemmelaget pizza

DAGEN DERPÅ: PIZZA

Fersk pizzadeig fra Bakeriet eller frosne bunner fra Markedet samt en god tomatsaus og mozzarella er alt du trenger. For mer smak, tilsett litt ‘Nduja som er en spicy og smørbar salami.