Lag restaurantmat hjemme: Spre glede med Caviar og Løyrom

Caviar og Løyrom er elegant og eksklusiv småmat.

CAVIAR: SERVERING

Caviar og Løyom egner seg utrolig godt i enkle og delikate anretninger, hvor den kan få lov til å skinne og smaken trenger gjennom. Bruk den for eksempel i en forrett med laksetartar, eller i en klassisk kombinasjon med blinis. Uansett hvordan du serverer denne delikatessen, vil du med garanti se et smil på gjestenes lepper. Caviar kan også brukes som vert- eller vertinnegave, hvor den vil spre umiddelbar glede. Hvis du serverer kun Caviar, beregn  30 -60 gram per porsjon. Hvis Caviar skal serveres på toppen av noe annet som en hors d’oeuvre, beregn 15 -30 gram per porsjon.

CAVIAR:  PRIS OG KLASSIFISERINGER

Polanco Caviar er en prisbelønnet størcaviar-oppdretter i Uruguay. Maschmanns fører Siberian Reserve, Sevruga Premium og Oscieta Gran Reserve.

  • SIBERIAN – Moden Caviar med kraft, eleganse med noter av smør og nøtter.
  • SEVRUGA – Små delikate og perlegrå egg med en smak av sjø ,smør og nøtter.
  • OSCIETRA – Caviar med smørtoner som varer og utvikler komplekse og delikate, mineralske smakstoner.

Lag restaurantmat hjemme med Wagyu - verdens beste storfekjøtt

Eksklusivt Japansk storfekjøtt kjent for sin marmorering, mørhet og gode smak.

LITT OM WAGYU

Wagyu er en kvegrase som opprinnelig kommer fra Kobe-traktene på øya Honshu i Japan er kjent for sin fantastiske kjøttkvalitet. Kjøttet er svært mørt og flott marmorert av fett.  Den flotte kvaliteten skyldes at dyra bare beiter naturlig. Kjøttferasen er uvanlig og sjelden. Det hevdes at wagyu ikke har blitt blandet med andre raser siden 1200-tallet, fordi rasen ble isolert i de japanske fjellene. I dag finnes det kveg fra den japanske rasen mange steder i verden, men prisen holder seg stadig høy på grunn av den unike kvaliteten.

WAGYU: PRIS OG KVALITET

Wagyukjøtt er sortert i ulike kvaliteter. Japansk wagyu har sitt eget system. Norsk wagyu følger EUROP klassifiseringen. Det påvirker pris på de ulike stykningsdeler.

PRISER PÅ JAPANSK WAGYU

  • Japansk wagyu entrecôte A5 3500kr/
  • Japansk wagyu ytrefilet A4 3500kr/kg
  • Japansk wagyu indrefilet A4 4500kr/kg
  • Japansk wagyu chuck rib A4 2200kr/kg

Forbehold om utsolgt og prisendringer

WAGYU OG KOBEBIFF

Wagyu og Kobe-biff er to begreper som ofte blandes. Wagyu er rasen som ales frem flere steder i Japan og noen andre steder i verden. Wagyu fra Kobe, som du kan lage kobebiff av, er beskyttet og enda mer kostbart enn «vanlig» wagyu. Det aller meste av Kobekjøttet selges i Japan. Slik serveres wagyu på japansk vis.

Lag restaurantmat hjemme med Iberico Bellota Pata Negra

Utegående spanske Ibericosvin som har fått eikenøtter i kosten. Skinken er lagret og modnet til den er helt perfekt, opp til flere år.

IBERICO BELLOTA: SLIK LAGES VERDENS BESTE SKINKE

Iberico Bellota Pata Negra betyr noe så enkelt som en gris som er fra den iberiske halvøy som har sorte føtter og spiser eikenøtter. Vår leverandør Domecq gir sine griser god boltreplass ute i et perfekt mikroklima og lar grisene vokse sakte og nyte eikenøtter, ikke 2 men hele 4 måneder før de sendes til slakt. Fra salting til ferdig speket skinke går det minst 42 måneder.

PRISER PÅ IBERCO BELLOTA FRA DOMECQ

  • Hos Domecq håndskjærer en mann 4 Iberco Bellota skinker i løpet av en dag. Skivene pakkes pent i pakker på 80 gram (bilde over) og sendes til utvalgte delikatessebutikker over hele verden. (kr 339,-/80g) 42 -52 mnd.
  • Iberico Bellota fra Domecq hel skinke (7-8 kg)  52 mnd. (1300 kr/kg)
  • Iberico Bellota fra Domecq skinke 52 mnd i skiver. (2500 kr/kg)

(forbehold om utsolgt og prisendringer)