KUNDEKVELD PÅ MASCHMANNS
7. september 2022
SJØMAT
- Østers, David Herve Royale no. 3 med shiro-agurk granité
- Vaktelegg, posjert med rømme gressløk og løyrom
- Makrellstørje, sashimi, fersk wasabi, ponzu
- Polanco Caviar
- Østers, Dixon Point, posjert, hollandaise, gressløk, Siberian Reserve Caviar
- Kamskjell fra Frøya med moscatell- og ingefærvinaigrette
KJØTT
- Wagyu tartar, katzoubushi, oxales, gressløk, shizo-karse, flaksalt, lys soyasaus, wasabi, eggeplomme
- Carne Crudo av Tyrlolerkalv fra Villa Wagyu i Romsdal. Parmesankrem, ansjos, jordskokk, høvlet parmigiano, kjørvel, og Polanco Caviar Siberian Reserve
GRILL
JAPAN
- Yakiniku av Hetland Wagyu. Wagyu glaze og yakinikusaus, purre, østerssopp,
Wagyu steak*, rødløk*, padrones*, små poteter*,
* alt glasert i wagyufett, lys soya og ingefær
BASKERLAND
- Entrecôte, luftmodnet grillet på baskisk vis, piquillos i okseglace med wagyusmør
OST
- Beaufort Chalet Alpage 24 mnd. (FRANKRIKE)
Ofte kalt kongen av ost og produseres i Beaufort området i Savoie. Alpage utgaven er produsert utelukkende på melk fra når kuene beiter på fjellet i sommerhalvåret. - Lincolnshire Poacher (ENGLAND)
Laget på upasteurisert kumelk med tradisjonell animalsk løype. Osten produseres av Tim og Simon Jones. Den er laget i cheddarstil men også med tydelig påvirkning fra tradisjonene med Sveitsisk høyfjellsost. - Fontina Alpeggio 2K (ITALIA)
Denne Fontina-en er laget på melk fra kyr som beiter på over 2000m, derav navnet «Alpeggio 2K». Disse ostene lages kun med råmelk i sommermånedene når kuene får kun naturlig gress. - L’Etivas (SVEITS)
L´Etivaz produserer primært i sommermånedene i Vaud Alpene i Sveits. Osten har AOC status, og totalt 72 bønder har mulighet til å levere melk til produksjonen.
SPEKEMAT
- Culatello di Zibello
Culatello di Zibello DOP er selveste juvelen i kronen når vi snakker om italienske spekeskinker. Skinkene kan bare sammenlignes med de beste Iberico Bellota produktene. Dette er skinke fra eliteseriens ypperste sjikt. Selve navnet Culatello henspiller på muskelen som brukes i produksjonen av dette skinkevidunderet. Produktet smaker så mye og har så stor personlighet at det bør nytes så enkelt som mulig. Brød, olje og noen tynne skiver culatello. - Ibereico Bellota
Dette er skinke fra Jambugo, et av kjerneområdene for produksjonen av Jamon Iberico Bellota – populært kalt Pata Negra. Domecq regnes som en av de absolutt fremste produsentene av denne skinkeskatten. Modningstid: 40 til 52 måneder. Kåret til “Charcutterie product of the year” i Great Taste Awards i 2020 og ble belønnet med 3 stjerner (toppscore) for sjette året på rad.
BAKST
- Financier
Dette er kakene som de rike forretningsmennene i Paris digger. De ligner nemlig på gullbarer. Financier er et søtt bakverk basert på finmalt mandel. - Canelé
En canelé er et lite, yndig fransk bakverk smaksatt med rom og vanilje.
VINER
- Diebolt-Vallois Brut Prestige
Frankrike, Champagne, Cramant
Vare nr: 4005301 – Kategori 6 Pol
Pris: Kr. 459,90
Drue(r): 100% Chardonnay
Beskrivelse:
Litt utviklet med fruktig preg av grønt eple og sitrus, litt kjeks og mineraler. Kremet brus.
- Taittinger Brut Réserve
Frankrike, Champagne
Vare nr: 1104301 – Kategori 5 Pol
Pris: Kr. 489,90
Drue(r): 42% Pinot Noir, 20% Pinot Meunier op 38% Chardonnay
Beskrivelse:
Ungdommelig, fruktig og frisk, preg av sitrus og eple, hint av mineraler og kjeks. Kremet brus.
- La Chablisienne – Chablis 1er Cru Montmains 2020
Frankrike, Burgund, Chablis
Vare nr: 1946001 – Kategori 4 Pol
Pris: Kr. 329,90
Drue(r): 100% Chardonnay
Beskrivelse:
Ungdommelig og sammensatt preg av fersken, grønt eple, sitrus, smør og nøtt, hint av mineraler.
- Dom. de Bellene Saint-Romain Vieilles Vignes 2020
Frankrike, Burgund, Saint-Romain
Vare nr: 1966201 – Kategori 6 Pol
Pris: Kr. 399,90
Drue(r): 100% Chardonnay
Beskrivelse:
Ung og fint konsentrert, preg av sitrus, eple og urter over fat og litt smør, god lengde. - Bodega Chacra – Barda 2021
Argentina, Patagonia
Vare nr: 9965601 – Bestillingsutvalget
Pris: Kr. 250,00
Drue(r): 100% Pinot Noir
Beskrivelse:
Saftig og fruktig med god lengde, innslag av bringebær og rips, litt fat, grønne urter og krydder. - Viña Tondonia Reserva 2009/2010
Spania, Rioja Alavesa
Vare nr: 3461001 – Kategori 5 Pol
Pris: Kr. 379,90
Drue(r): 75% Tempranillo, 15% Garnacho, 10% Graciano og Mazuelo
Beskrivelse:
Utviklet med konsentrert preg av moden og tørket frukt, lær, urter og fat, god lengde.