Smaksrike olivenoljer og eddiker for enhver anledning

Matoljer blir ofte undervurdert i matlaging, men med litt omtanke kan den være med på å skape det perfekte resultatet.

Olje er en svært allsidig matvare, som kan brukes til mye mer enn bare steking. Noen matoljer inneholder utrolig mye smak, og kan brukes både som ingrediens i en rett, eller som dressing på en salat.

Maschmanns Casa Mia er en ufiltrert ekstra jomfru olivenolje fra Lucca i Italia. Oliven høstes fra olivenlunder fra 1600-tallet. Oljen har toner av gress og urter, og minner deg om en toscansk sommerdag. Olivenoljen er spesielt velegnet til grønnsaker og sjømat.

Du finner også Frantoio di Sant’ Agata Oneglia. Dette er en ufiltrert Ekstra Jomfru Olivenolje laget av oliven som har overvintret og blitt høstet februar 2016 når mandeltrærne blomster, høyt oppe i fjellsiden ved Liguria. Den har en harmonisk smak, perfekt til å dryppe over salaten, og den ferdig grillede entrecôten.

Balsamico fra del aller beste leverandørene i Italia er en selvfølge å ha i sortimentet på Maschmanns. Det sies om en av våre leverandører, Giuseppe Giusti at eddiken er så god at den bør du unne deg en gang i livet. (Eddiken står på listen over 101 things you should buy before you die.)

Olivenolje og tomater
Balsamico fra Giuseppe Giusti

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat: