Gullkjøtt fra Maschmanns
Hereford fra Sande
Ku og Kalv

Biff er ikke bare biff og storfekjøtt er mye mer enn filet og kjøttdeig!

VI KONTROLLERER MODNINGEN PÅ KJØTTET!

Vi kjøper inn hele slakt, velger ut de best egnede stykkene og lar disse henge ekstra lenge. Når vi får tak i ekstra gode kammer av storfe med den helt optimale fettmarmoreringen har vi det vi trenger for å lage vårt eget GULLKJØTT. Gullkjøttet tørrhenges i 4-6 uker før det dyppes i smeltet oksefett med friske urter. Fettet stivner og danner en tett hinne rundt kjøttet. Deretter mørnes det videre inni fettet i ytterligere 4 uker. Resultatet blir et meget smaksrikt kjøtt, velegnet for grilling.

Kjøtt på bein smaker best

Vi har en forkjærlighet til store kjøttstykker med bein. Det smaker best og er ekstra tøft å servere enten det skal grilles eller langtidsstekes! Siden vi skjærer ned selv kan vi beholde beinet på flere ulike stykningsdeler.

De gamle norske storferasene er utrydningstruet

URFE – Norge har historisk sett mange ulike kuraser med ulike kvaliteter. Industrien har gjort at man gradvis har odlet frem de mest effektive melkekyrne mens kjøttkvalitet i stor grad har kommet i annen rekke. En samlebetegnelse for de gamle, gode kurasene er URFE. For å bevare de gamle rasene er vi nødt til å spise de slik at bønder kan ha mulighet til å fortsette å odle de frem.

Økologisk og gressforet storfe gir sunnere og bedre kjøtt

Vi kjøper også andre kuraser og syns det er spennende å se ulik marmorering, fettprosent og mørhet i de ulike rasene. Vi prioriterer også kyr som er økologoske og gressfóret (Grass fed) da dette gir kjøtt som er rikt på omegar-3 fettsyrer og antioksidanter. Kyrne som hovedsakelig spiser grønt gress produserer dessuten langt mindre CO2-gass enn de som står inne og spiser kraftfór.

Wagyu – Verdens beste kjøtt også kjent som Kobe

Wagyu er en kurase som stammer fra Japan. Det mest kjente wagyu-kjøttet kommer fra Kobe i nord-Japan og regnes som verdens mest eksklusive kjøtt. Vi selger Wagyu-kjøtt fra ulike land; Australia, Chile, Japan og også fra Norge. Wagyu-kjøttet er ekstremt godt marmorert og kjøttet er svært mørt og mykt. Spør oss om Wagyu – vi har mange gode tips om tilberedning og tilbehør. Les mer om vår norske Wagyu fra Rogaland

Byens beste burger!

VI KVERNER HAMBURGERE AV DET BESTE KJØTTET!

Hamburgere – man skal ikke undervurdere en god burger! Vi kverner opp kjøtt fra ulike storferaser; wagyu-burger, Hereford-burger, Angus-burger, Urfe-burger osv. De tørrhengte elementene er med på å gi burgeren ekstra rik smak. Glem ikke å kjøpe med deg våre økologiske hjemmelagde hamburgerbrød, chipotlemajones, cheddar eller spør oss om annen passende topping til burgeren. Har du prøvd god burger med bearnaise og stekt shitakesopp?

Prøv de spennende, møre og smakfulle stykningsdelene

STYKNINGSDELER – for en tid tilbake ble nordmenn latterliggjort i internasjonal presse da landet vårt ble rammet av «biff-krise» (kort tid etter smørkrisen). Biff er tradisjonelt stykker av indre- eller ytrefilét eller entrecôte, men hva skjer med resten av dyret? En ku eller en okse består av en lang rekke spennende stykningsdeler som de i andre land vet å benytte til det de er best egnet til. I Norge kverner vi det opp og spiser det som taco eller bruker det i pastasauser. På Maschmanns kjøper vi inn hele slakt og vi tilbyr alle ulike stykningsdeler. Vi hjelper deg gjerne med tips om hvordan de best skal tilberedes. Vi lover deg at du vil bli positivt overrasket!

Følg Maschmanns-bloggen hvor vi deler gode råd, oppskrifter og fortellinger om mat:

Eva og Christine i kjøttavdelingen på Maschmanns
Fra kjøttdisken på Maschmanns
Hamburger fra Maschmanns
1080.kalvetartar.2