KJØP WAGYU HOS MASCHMANNS

Wagyu går for å være verdens mest marmorerte og beste kjøtt. Wagyukjøtt hos Maschmanns får vi fra Romsdal, Rogaland og Japan. Fra Villa Wagyu i Vikebukt i Romsdal får Markedet inn utvalgte dyr som skjæres ned, mørnes og selges i stykningsdeler og som burgere. Maschmanns har kjøpt flere, hele wagyu-slakt fra Rogaland. Fra Japan, hvor kvegrasen har sitt opphav, kjøper Maschmanns utvalgte stykningsdeler. Vi får kjøttet fra Kagoshima som er rangert til å være det ypperste Japan har å tilby. Dette premium-produktet har fått høyest mulig karakter fra Japan Meat Grading Association som gir storfekjøttet en poengsum basert på kjøttfylde (A-C) og nivå av marmorering, fasthet, farge og generell kvalitet (1-5).

shabu-shabu hos Maschmanns på Skøyen

KJØTT PÅ JAPANSK VIS

Hva er Shabu-Shabu? Retten, med det morsomme navnet, kan også kalles «Hot Pot» – altså varm panne. Pannen som brukes heter Nabemono. Løvtynne skiver av wagyu-kjøtt tilberedes sammen med friske grønnsaker i en gryte med kokende, god kraft. Man samles rundt gryta hvor kjøtt og grønnsaker danderes med gode sauser og dipper og spises øyeblikkelig

SHABU-SHABU: VIDEO OG OPPSKRIFT

ULIKE KVALITETER AV WAGYU

Wagyu klassifiseres etter A, B og C og tallene 1 til 5. A5 er den beste kvalifiseringen mens C1 har den laveste kvalifiseringen. 

LES MER OM KVALIFISERING AV WAGYU HER

FAKTA OM KVEGRASEN

Wagyu er en kvegrase som opprinnelig kommer fra Kobe-traktene på øya Honshu i Japan er kjent for sin fantastiske kjøttkvalitet. Kjøttet er svært mørt og flott marmorert av fett.  Den flotte kvaliteten skyldes at dyra bare beiter naturlig. Kjøttferasen er uvanlig og sjelden. Det hevdes at wagyu ikke har blitt blandet med andre raser siden 1200-tallet, fordi rasen ble isolert i de japanske fjellene.

I dag finnes det kveg fra den japanske rasen mange steder i verden, men prisen holder seg stadig høy på grunn av den unike kvaliteten. Wagyu og Kobe-biff er to begreper som ofte blandes. Wagyu er rasen som ales frem flere steder i Japan og noen andre steder i verden. Wagyu fra Kobe er beskyttet og enda mer kostbart enn «vanlig» wagyu. Det aller meste av wagyu-kjøttet fra Kobe selges i Japan.

WAGYU: PRIS OG KVALITET

Wagyukjøtt er sortert i ulike kvaliteter. Japansk wagyu har sitt eget system. Norsk wagyu følger EUROP klassifiseringen. Det påvirker pris på de ulike stykningsdeler.

WAGYU OG KOBEBIFF

Wagyu og Kobe-biff er to begreper som ofte blandes. Wagyu er rasen som ales frem flere steder i Japan og noen andre steder i verden. Wagyu fra Kobe, som du kan lage kobebiff av, er beskyttet og  koster opp mot det dobbelte av «vanlig» wagyu. 99% av kjøttet fra Kobe selges i Japan.

MERE KJØTT FRA MASCHMANNS

KONTAKT OSS: