VILTKJØTT FRA MASCHMANNS

Maschmanns har et stort utvalg av viltkjøtt fra både fjærkre og pattedyr. Vårt sortiment avhenger av sesong og kan derfor variere. Eksempler på våre viltvarer kan være elg, reinsdyr og hjort samt fasan, gjess og ender.  Maschmanns samarbeider med Stensaas på Røros, som er et norsk tredje generasjonsslakteri. Her går dyrene på beite i de reneste naturområdene som finnes, hvilket gir utrolig rent kjøtt fri for medikamenter og kunstig fôring.

RELATERT INFO: Slik steker du elgbiff | Guide: Hviletider på stekt kjøtt |

Gravet hjort

GRAVET HJORT

Gravet kjøtt er eksklusivt, smakfullt og svært enkelt å lage. Rent kjøtt gjerne fileter,  gnis inn med like deler sukker og salt samt krydder etter ønske. Kjøttet legges i en plastposeunder et lett press og oppbevares minst 24 timer i kjøleskap før det kan spises.  

DETTE TRENGER DU:

1 Hjortefilét  (ca 2 kg)

SALTBLANDING TIL GRAVET KJØTT:

30 gram salt

30 gram sukker

10 gram hvit pepper

10 gram einebær, knust

2 bunter løpstikke, fersk

SLIK GJØR DU:

Ha saltblandingen i en plastpose

Legg i kjøttet i krydderposen,
rist og bland krydderet godt inn i kjøttet

Legg posen i en passende form med lett press over

Sett det krydrede kjøttet inn i kjøleskapet

Grav i minst 24 timer gjerne 2 til 3 dager

Husk å snu på kjøttet en gang i døgnet

SERVERING:

Skjær kjøttet i pene skiver og beregn ca. 100 gram per person

MER KJØTT FRA MASCHMANNS

KONTAKT OSS: