Hvit asparges fra Pfalz

HVIT ASPARGES FRA PFALZ – EN EKSKLUSIV SMAK AV VÅR

Vårens hvite asparges kommer fra Pfalz i Tyskland og er av aller høyeste kvalitetssortering. De hvite, tykke aspargesene fra Pfalz, er å regne som «Grand Cru» asparges. De er sjeldne, eksklusive og er svært ettertraktet – og smaker vidunderlig. Nyt asparges når de i sesong og på sitt aller beste.

KLASSISK: ASPARGES MED HOLLANDAISE

Kok den hvit lubne aspargesen i lettsaltet vann i 4 minutter. Bruk en tynn kniv og sjekk om den er al dente og ferdig. Server med en god hollandaise. Bruk gjerne Maschmanns hjemmelagede kalde hollandaise med sitron. Hell hollandaise over de varme aspargesene og server.

EKSKLUSIVT: HVIT ASPARGES MED PARMESAN OG TRØFFEL

Dandér perfekt kokte hvite asparges på en pen tallerken. Riv over Parmigiano Reggiano og sort sommertrøffel. Pynt med persilleolje og server.

NORSK VRI: ASPARGES MED TRONFJELL SKINKE

Tyskerne elsker sin hvite asparges og det skal serveres på tradisjonelt vis. Ofte helt enkelt med smør og lokal spekeskinke. Vi synes at Tronfjell, den beste norske skinken gjør seg godt sammen med eksklusiv hvit asparges fra Pfalz.

VIN TIL APARGES: Hvit asparges er litt krevende å pare med vin på grunn av sin milde, men samtidig sødmefulle og litt bitre smak. Det er best å holde seg til frisk, tørr hvitvin og ta hensyn til hva annet du spiser til aspargesen: hvis retten din er enkel, velg gjerne en silvaner eller en tørr riesling, gå gjerne for en Weissburgunder (pinot blanc), hvis det er hollandaise involvert. Til grønne asparges er Sauvignon Blanc-druen ofte den foretrukne, gjerne fra Sancerre eller Pouilly-Fumé.

RELATERT: Vinmonpolet deler info om asparges og vin

FAKTA OM PFALZ ASPARGES

HVOR: Rheinland-Pfalz er en tysk delstat med ca. fire millioner innbyggere, og dermed den sjuende største i landet. Den grenser Frankrike, Luxembourg og Belgia, og til de tyske delstatene Nordrhein-Westfalen, Hessen, Baden-Württemberg og Saarland. Hovedstad og største by er Mainz.Wikipedia

NÅR: Spargelzeit, eller hvit aspargesesong, begynner offisielt i april, og høstingen avsluttes punktlig 24. juni, den kristne feiringen av Johannes Døperens fødsel. 

RELATERT: Risotto med asparges

Regionen Pfalz i Tyskland
Abonner på nyhetsbrev