Maschmanns Entrecôte

MASCHMANNS ENTRECÔTE

Maschmanns samarbeider de alle beste gårdene i landet. Vi kjøper hel slakt og stykningsdeler som bearbeides videre av Maschmanns egne butikkslaktere og kokker.

 • Den utvalgte entrecôten selger vi som Maschmanns Selection.
 • Maschmanns  gjør en ytterligere sortering. Kjøttet som har en ekstra god marmorering får benevnelsen Maschmanns Superior.
 • Maschmanns har også en avtale med Nortura Førde som lager Maschmanns tørrhengt entrecòte. Kjøttet kommer fra NRF melkekuer som har levd det gode liv med mye utmarksbeite. Entrecôten tørrhenges i modningsrom i 3 uker før de så sendes til Maschmanns på Skøyen. 
 • Når du kjøper entrecôte fra Maschmanns får du gode råd og tips om tilberedning og tilbehør med på kjøpet. Markedet lager et stort utvalg av tilbehør og sauser som er spesielt tilpasset entrecôte.

RELATERT INFORMASJON: Slik steker du biffen helt perfektHusk å la det stekte kjøttet hvile |

Maaschmanns kalv entrecôte

KALV ENTRECÔTE

Kalvekjøtt er eksklusivt, mørt og mildt. Kalven har blitt fôret på melk og grovfôr i tre måneder før slakting.

SERVERINGSTIPS:

 • Steinsoppsaus eller kremet morkelsaus, confiterte perlepoteter eller sitronrisotto, sukkererter og grillet sitron. Maschmanns anbefaler vår hjemmelagde steinsoppsaus eller morkelsaus som du får kjøpt i Markedet.
Maschmanns Selection Entrecôte

MASCHMANNS ENTRECÔTE SELECTION

Vi selekterer nøye slik at kun det beste får plass i vår kjøttdisk. Den selekterte entrecôten selger Maschmanns som Maschmanns Selection.

SERVERINGSTIPS:

 • Bernaisesaus, pommes frites, smørdampet brokkolini med sjalottløk og små klasetomater frest i panne, tilsett litt rødvinseddik, skru av varmen og legg på lokk. Maschmanns anbefaler vår hjemmelagede bernaisesaus som du får kjøpt i Markedet.
Maschmanns Superiore Entrecôte

MASCHMANNS ENTRECÔTE SUPERIOR

Noen ganger får vi inn slakt med ekstraordinær fettkvalitet. Det ekstra marmorerte kjøttet selges som Maschmanns Superior.

SERVERINGSTIPS:

 • Rødvinsaus, grønn asparges, smørstekt shitakesopp og røsti poteter. Maschmanns anbefaler vår hjemmelagede rødvinsaus som du får kjøpt i Markedet.
Maschmanns tørrhengt entrecôte

TØRRHENGT ENTRECÔTE

Kjøttet kommer fra Førde og er av NRF melkekuer som har levd det gode liv med mye utmarksbeite. Entrecôten tørrhenges i modningsrom i 3 uker før de ankommer Maschmanns.

SERVERINGSTIPS:

 • Hvitløk- og persillesmør, Hasselbackpotet, smørdampede aspargesbønner, smørstekt aromasopp med hakkede og ristede hasselnøtter og persille.
TXOGITXU ENTRECÔTE

TXOGITXU ENTRECÔTE

I fra San Sebastian kjøper vi det berømte kjøttet som heter Txogitxu. Txogitxu klassifiseres ut fra kvalitet på fett og marmorering. Dyrene er ofte rundt 15 år gamle melkekuer, noe som gir en rik og dyp smak på kjøttet. Entrecôten i Baskerland skjæres litt annerledes (kalles ofte «Japanese cut»), noe som gir en større entrecôte. Og Baskerne spiser gjerne dette kjøttet på aller enkleste vis – godt grillet med salt.

SERVERINGSTIPS:

 • Choronsaus, grillet paprika, padrone og patatas bravas.
kvige entrecote

CÔTE DE BOEUF KVIGE

Kviger 14 måneder, ungt kjøttfe. Kjøttet er særdeles mørt og har en mild delikat smak.

SERVERINGTIPS:

 • Grillet sitron, rosmarin, grillede nypoteter, aubergine, ekstra jomfru olivenolje.
maschmanns.cote.de.boeuf

CÔTE DE BOEUF

oksekotelett, fagmessig skåret og trimmet, Kjøttet er mørt, med en dyp, karakteristisk kjøttsmak.

SERVERINGSTIPS:

 • Chimichurry, grillet purre, kongeøsters-sopp i tykke skiver, søtpotet bakt hel eller delt i 4.