Spre glede med Caviar og Løyrom

Caviar og Løyrom er elegant og eksklusiv småmat.

CAVIAR: SERVERING

Caviar og Løryom egner seg utrolig godt i enkle og delikate anretninger, hvor den kan få lov til å skinne og smaken trenger gjennom. Bruk den for eksempel i en forrett med laksetartar, eller i en klassisk kombinasjon med blinis. Uansett hvordan du serverer denne delikatessen, vil du med garanti se et smil på gjestenes lepper. Caviar kan også brukes som vert- eller vertinnegave, hvor den vil spre umiddelbar glede.

CAVIAR: PORSJONSBEREGNING OG DRIKKE

– Caviar og Løyrom har en delikat smak og bør serveres med tilbehør som ikke tar for mye smak av rognen. Husk jo enklere er bedre. Tradisjonelle tilbehør er små skiver av toast, blinis (små pannekaker) eller usaltede kjeks, creme fraiche eller rømme. Iskald vodka eller champagne er tradisjonelle valg av drikke til caviar og løyrom. Hvis du serverer kun Caviar, beregn  30 – 60 gram per person. Hvis Caviar skal serveres på toppen av noe annet som en hors d’oeuvre, beregn 15  til 30 gram per person.

Caviar og Løyrom

Størcaviaren hos Maschmanns kommer fra Polanco i Uruguay. Løyrom får Maschmanns fra Kalix i Bottenviken. 

FLERE TYPER MED ROGN:

Sikrogn fra Aursunden:

  • 100g kr 329,- | 400g kr 1200,- | selges ofte i løsvekt kr 300,- /hg

    Norges beste caviar har kun 3 % salt, er crispy og har en naturlig vakker farge av midnattsol. Sikrogn fra Aursunden fikk forøvrig prisen for årets beste bearbeidede sjømat i Det Norske Måltid i 2020.

  • Laks rogn Atlantic Caviar Salmon 100g | kr 299,-
  • Ørret rogn 100 g | kr 199,-
  • Sild Caspian Tradition Harus 100g | kr 329,-
  • Skreiperler 50 g  | kr 129,-

Kalix Løyrom

  • er rogn fra lagesild, en liten laksefisk. Silden fiskes i området mellom Piteå og Hapa­randa, nord i Østersjøen. Løyromen har en flott orange farge som harmonerer perfekt med den sorte størcaviaren. Caviar og Løyrom har karakter med en delikat og silkemyk konsistens. Den er lett kremet med en fin balanse mellom salt, alger og nøtteaktige toner.
  • LØYROM FRA KALIX:  100g kr 699,- | 500g kr 3499,-
  • Med forbehold om utsolgt og prisendringer.

Polanco Caviar er en prisbelønnet størcaviar oppdrettet i Uruguay. Maschmanns fører Siberian Reserve, Sevruga Premium og Oscieta Gran Reserve. SIBERIAN – Moden Caviar med kraft, eleganse med noter av smør og nøtter. SEVRUGA – Små delikate og perlegrå egg med en smak av sjø ,smør og nøtter. OSCIETRA – Caviar med smørtoner som varer og utvikler komplekse og delikate, mineralske smakstoner.

  • Siberian Reserve:  30g kr 399,- | 50g  kr 599,- | 125g kr 1499,- | 250g kr 3000,- | 500g  kr 6000,-
  • Sevruga Premium: 30g kr 499,- | 50g kr 749,- | 125g kr 1999,- | 250g kr 4000,- | 500g kr 7500,-
  • Oscietra Grand Reserve: 30g kr 699,- | 50g kr 999,- | 125g kr 2599,- | 250g kr 5000,- | 500g kr 8000,-