Egg med smør og trøffel

Egg med trøffel på elegant vis Den myteomspunnede trøffelen gjør seg nesten aller best på de enkle italienske klassikerne. Pasta, risotto og omelett. Her får du en enkel og elegant variant med tre ingredienser: Egg, smør og trøffel. Michelin-kokken Marco Sacco gjør sin versjon. DETTE TRENGER DU: 4 ferske økologiske egg 1 ss Smør fra…

Details
Paprikasaus

Paprikasaus

PAPRIKASAUS Patatas bravas er en populær tapasrett i Spania. Stekte poteter og paprikasaus får du gjerne «på huset» når du setter deg ned og bestiller noe kaldt å drikke. Slik lager du saus til patatas bravas. RELATERT INFORMASJON: En annen populær tapasrett er sardiner på ristet  brød eller på pinne som pinchos. DETTE TRENGER DU:…

Details
Nicolas Vahé lager côte de boeuf

Det beste jeg vet: Côte de Boeuf

– det beste jeg vet, det må bli côte de bouf med en god rødvinssaus til. Svaret kom fra Nicolas Vahé som nylig besøkte Maschmanns på Skøyen. Den franske gourmetkokken har utviklet en produktserie med gourmetspesialiteter som vil tilføre de fleste kjøkken det lille ekstra. Vi bad Nicolas fortelle oss hvordan han gikk frem og hva han serverte til sin favorittrett.

Details
Romans style pizza

Lag pizza som italienerne vil elske

Lag pizza som italienerne vil elske av Per Christian Bakken | webredaktør | Maschmanns En perfekt Pizza Margherita, gjort i en fei, klarte jeg faktisk å få til forrige uke. Veien fra pizzadeig, utbaking, topping til en ferdig stekt pizza gikk på litt over 2 minutter. Resultatet kom etter lang tid med prøving og feiling.…

Details
Morkelsaus fra Maschmanns

Kremet morkelsaus

Kremet morkelsaus Morkler er svært smakfulle og gir helt spesielle smaksopplevelser. Både det franske og italienske kjøkken har sagnomsuste oppskrifter med morkel. Kyllingfrikasse med morkler er en klassisk kombinasjon. Kalvekjøtt, vaktler så vel som piggvar og skatevinger fungerer også utmerket sammen med morkel. Her får du en klassisk oppskrift på kremet morkelsaus. Normalt vil det…

Details

Skjellsettende og pirrende mat

«Skjellsettende» og pirrende sjømat | kr 299,- Nå når vannet i havet er på sitt kaldeste er det høysesong for skjell, østers og kråkeboller.  Hva med å prøve deg på et ferdig islagt fat med 2 flatøsters, 2 stillehavøsters, o-skjell med vinaigrette japonaise, kråkebolle med sitron, jomfruskjell  med vinaigrette og sitroner. Denne «afroditisia-bomben» med sjømat…

Details
shabu-shabu hos Maschmanns på Skøyen

Shabu-Shabu

Hva er shabu-shabu? Enkelt sagt, denne retten med det morsomme navnet stammer fra nabemono, eller japansk varmekanne. Shabu-shabu er papirtynne skiver av mørt kjøtt av wagyu og friske grønnsaker tilberedt sammen i en stor åpen gryte. Ingrediensene blir kokt sammen før servering. DU KAN LESE MER OM SHABU-SHABU HER SLIK LAGER DU SHABU-SHABU (4 personer)…

Details