Romans style pizza

Hjemmelaget pizza

Hjemmelaget pizza Hjemmelaget pizza kan du lage på flere måter. Den tykkbunnede amerikanske versjonen, ofte stekt i langpanne, er den versjonen mange har vokst opp med. Nå er også den tynnbunnede italienske versjonen funnet sin plass i norske hjem. Lag gjerne pizzabunnen selv. Husk at italiensk pizzadeig blir bakt med mindre gjær og har en…

Details
Cacio e pepe

Cacio e pepe

Cacio e pepe – lettlaget italiensk pastaklassiker Cacio e pepe er en tradisjonell romersk rett. En lettlaget pastaklassiker med få ingredienser: pasta, pecorino og pepper. Husk å bruke ingredienser av god kvalitet.   CACIO E PEPE DETTE TRENGER DU TIL 4: 4 ss ekstra jomfru olivenolje tørristet og grovkvernet sort pepper (Gjerne Telicherry eller Trio…

Details

Kjøttkaker på på italiensk og norsk vis.

NORSK TRADISJONSMAT Den norske tradisjonsmaten må du lete lenge etter skrev John Olav Åmås i Aftenposten forleden. Åmås mente det var vanskelig å finne den gode norske tradisjonsmaten på hovedstadens restauranter. Vi spiser gjerne amerikansk, meksikansk, indisk, fransk,  italiensk osv. når vi går ut og spiser, sjeldent norsk. Et skråblikk. Matlandet Italia var som Norge…

Details
Lorenzo no.5

Lorenzo no. 5, kremet olivenolje fra Sicilia

Lorenzo no.5, steinfri, kremet og delikat ekstra jomfru olivenolje fra Sicilia Tenk deg en ekte ekstra jomfru olivenolje som har karakter, er fløyelsmyk, kremet, med behagelige florale og dempede kryddertoner. Det er en umulighet vil de fleste olivenolje-entusiaster hevde. Steinen som presses sammen med fruktkjøttet gir oljen en tydelig bitterhet og pepperanslag. Langt fra det…

Details

Egg med smør og trøffel

Egg med trøffel på elegant vis Den myteomspunnede trøffelen gjør seg nesten aller best på de enkle italienske klassikerne. Pasta, risotto og omelett. Her får du en enkel og elegant variant med tre ingredienser: Egg, smør og trøffel. Michelin-kokken Marco Sacco gjør sin versjon. DETTE TRENGER DU: 4 ferske økologiske egg 1 ss Smør fra…

Details
Paprikasaus

Paprikasaus

PAPRIKASAUS Patatas bravas er en populær tapasrett i Spania. Stekte poteter og paprikasaus får du gjerne «på huset» når du setter deg ned og bestiller noe kaldt å drikke. Slik lager du saus til patatas bravas. RELATERT INFORMASJON: En annen populær tapasrett er sardiner på ristet  brød eller på pinne som pinchos. DETTE TRENGER DU:…

Details
Nicolas Vahé lager côte de boeuf

Det beste jeg vet: Côte de Boeuf

– det beste jeg vet, det må bli côte de bouf med en god rødvinssaus til. Svaret kom fra Nicolas Vahé som nylig besøkte Maschmanns på Skøyen. Den franske gourmetkokken har utviklet en produktserie med gourmetspesialiteter som vil tilføre de fleste kjøkken det lille ekstra. Vi bad Nicolas fortelle oss hvordan han gikk frem og hva han serverte til sin favorittrett.

Details