koke poteter

Kunsten å koke poteter

KUNSTEN Å KOKE POTETER Du kan faktisk mislykkes med kokte poteter. Her er noe grunnregler for å lykkes med å få de helt perfekt. RELATERT INFORMASJON: Saltkokte poteter | Hvilken potet passer til hva? Potetene skal ikke fosskoke Potetene skal være kortest mulig tid i vannet Bruk lokk Ha potetene direkte i kokende vann Ha…

Details
eltefritt brød

5 medisiner fra Maschmanns Apotek

5 MEDISINER FRA MASCHMANNS APOTEK Det å gi seg hen til å lage noe med egne hender er god medisin. Alt fra å fordype seg i for eksempel surdeigsbrød, som tar flere dager, til det helt enkle som å lage helt perfekt, sort kaffe RELATERT:  Brød fra Maschmanns Bakeri HJEMMELAGET SURDEIGSBRØD Har du to ledige…

Details
Handle på Maschmanns

10 høyoktan bestselgere fra Maschmanns

10 HØYOKTAN BESTSELGERE FRA MASCHMANNS   Høykonsentrert mat som du får plass i en liten pose. Unike råvarer bearbeidet til perfeksjon. Du ser en fin surdeigs-baguette titte opp over kanten. 9 andre populære matsmykker som våre kunder har likt aller best kan du se nærmere på her. MASCHMANNS LASAGNE MED AIOLI OG BAGUETTE Dette er…

Details
Gressforet Normande kveg

Normande, kua fra Normandie

NORMANDE, KUA FRA NORMANDIE Normande er en melkeku med aner tilbake til vikingtiden. Noen mener sågar at det er er kobling til den norske Telemarkskua. Normande-kyrne leverer førsteklasses og smaksrik melk. Lokale meierier kvitterer med å lage fløte, smør og AOC oster. Når kyrne har nådd pensjonsalderen får de nyte sitt otium 1 års tid…

Details
Smaken av sommer

Smaken av sommer: Caprese og 16 andre smaker

Smaker av sommer: Caprese og 16 andre herlige smaker Forsommeren er den lyse tiden som gir oss unike norske råvarer som villaks, nypoteter og solmodne jordbær. Forsommeren er også småmaten og minglematen du nyter på lune sommerkvelder. Tapas, Pintxos, aperitvo eller antipasto er benevnelser på småmat i Spania og Itala. Aperitivo, pintxos og tapas er…

Details
Den ekstra gode smaken - Kraft

Den ekstra gode smaken

SMAKSETTING AV MAT: HVORDAN SKAPE DEN EKSTRA GODE SMAKEN Du har sikkert vært der. I prosessen med å legge den siste hånden på verket og smake til maten. Den er god nok, men du føler at det er noe som mangler. Du har sikkert salt, pepper, sitron og eddik for hånden. Du kommer langt med…

Details
Maschmanns Sitronrisotto

Maschmanns sitronrisotto

RELATERT: Om risdyriking, Dolce Gabbana og Risotto Les mer om risotto fra Acquerello   SITRONRISOTTO SLIK LAGER DU RISOTTO Maschmanns sitronrisotto inneholder: (85% acquerello, 8% sitron, 2% rosmarin, 2% steinsoppulver.) vekt: 250 g. Middag til 2 eller tilbehør til 4. DETTE TRENGER DU TIL SITRONSRISOTTO: 1 dl ekstra jomfru olivenolje 2 dl hvitvin 6 dl…

Details
Crêpe Suzette

Crêpe Suzette | fransk dessertpannekake

Crêpe Suzette | fransk dessertpannekake Crêpe Suzette er en fransk dessert som består av en tynn pannekake med karamellisert appelsinsaus tilsatt brennevin. Retten flamberes rett før servering. Crêpe Suzette skal etter sigende blitt til ved en tilfeldighet da en ung servitør klarte å sette fyr på retten før servering.  FLERE KLASSIKERE SOM ER BLITT TIL…

Details
Perfekte stekte poteter

Perfekt stekte poteter

PERFEKT STEKTE POTETER Du har sikkert smakt dem, perfekt stekte poteter. De er sprø på utsiden med en en myk kjerne som minner om potetmos. Himmelsk godt. Noe godt i glasset, litt hjemmelaget aioli, og du lar tankene fly til sydligere strøk. RELATERT: Slik lager mesterkokk Heston Blumenthal pommes frittes De perfekte sprøstekte potetbåtene kjenner…

Details