Esqueixada de Bacalla
klassisk katalansk rett du lager på norsk kokt klippfisk og smaksetter med tomat, rød og grønn paprika, hvitløk, oliven og olivenolje.
Detailsklassisk katalansk rett du lager på norsk kokt klippfisk og smaksetter med tomat, rød og grønn paprika, hvitløk, oliven og olivenolje.
DetailsJesus kom stolt med sin pyramide av sjokolademousse med blodappelsin flnt dandert på en tallerken og ytret: – You taste and photo? .. og slik ble det.
DetailsMed et blomkålhode, en liten sellerirot, litt sjalottløk , et fedd hvitløk og fløtemelk er du nesten i mål på en herlig suppe. Legger du til et stykke hvit fisk så har du et stykke hverdagsluksus.
DetailsPraha skinke (Prosciutto di Praga), opprinnelig fra Praha og fra begynnelsen av 1900-tallet. Skinken er en av de mest kjente italienske kokte skinkene og provinsen Trieste (som var en del av Østerrike-Ungarn til 1918, akkurat som Praha) er sentrum for produksjonen.
DetailsTrøffelhunduniversitetet i Piemonte er et flott eksempel på samspill mellom hund og eier i sin søken etter den sjeldne trøffelen.
DetailsTiramisu ble oppfunnet i den lille byen Treviso i Italia. Tiramesù, som retten først ble kalt ble unnfanget på restauranten Le Beccherie i 1971. Ideen til denne verdensberømte desserten ble til da eierne av Le Beccherie, familien Campeols nyfødte sønn ble syk og hadde problemer med å ta til seg næring. Moren prøvde å gi den lille gutten sin zabaglione som er eggedosis med mascarponeost. Dette ikke synes å ha noen god effekt. Svigermor grep inn og tilførte litt kaffe i blandingen. Det ville kvikke han opp, mente hun. Gutten ble straks bedre.
Details