Bérniase

Bérnaise

Bernaisesausen ble trolig først laget av den franske Kokken Collinet.  Han introdusert sausen i 1863 under åpningen av restauranten Le Pavillion Henri IV nær Paris. Navnet har sausen fått fra Henrik IV av Frankrike som ble født i provinsen Béarn. 

Details
Havabbor

Havabbor med fenikkel

Havabbor er en klassiker som mange kjenner fra den franske og italienske riviera. Loup grillé au fenouil som det kalles i Frankrike eller Branzino som italienerne like å kalle denne høyt skattede fisken. Dette en lettlaget luksus. Fyll havabboren med skivet fennikel, urter og sitron og grill 5 minutter på hver side.

Details
Tagliatelle bolognese

Tagliatelle Bolognese

  TAGLIATELLE BOLOGNESE  Fellesnevner for il ragu alla bolognese, er gode råvarer og nok tid. Det å være presis på oppskriften er en utfordring, siden det finnes like mange variasjoner på denne sausen som husmødre i Italia.   RELATERTE OPPSKRIFTER: Spaghetti puttanesca – Pasta med steinsopp – Spaghetti alle Vongole DETTE TRENGER DU: Tagliatelle  til 4 personer litt…

Details

Chocolate cookies

Cookies, chocolate cookies, sjokolade-cookies, kjært barn har mange navn. Maschmanns Bakeri deler sin oppskrift på deilige cookies. Bruk gjerne økologiske råvarer som de gjør i Maschmanns Bakeri. Husk å følge oppskriften nøye. F.eks så er smør smør og ikke margarin.

Details