Vichyssoise: Potet- og purreløksuppe
Vichysoisse er en kald potet og purreløksuppe. Lettlaget og kjempegod på varme sommerdager. Velger du å servere suppen varm så kalles den Potage Parmentier.
DetailsVichysoisse er en kald potet og purreløksuppe. Lettlaget og kjempegod på varme sommerdager. Velger du å servere suppen varm så kalles den Potage Parmentier.
DetailsRabarbrasuppe er sommer. En enkel og syrlig suppe som er smaksatt med sukker og vanilje.
DetailsMed løk, paprika, tomater,chili, kvernet kjøtt og litt kraft lager du en chili i en håndvending. Server med kokt ris og godt brød. Litt rømme som topping balanserer smaken.
DetailsPå morgenen setter du på stekovnen 90 grader og fyller du en god stor kylling med sitron og timian.Så er det bare å gå på jobb og la kyllingen koste seg på lav temperatur. Vel hjemme igjen, gjør du følgende: Ta ut kyllingen ved 65 – 75 grader. Lag tilbehør og server.
DetailsMange av oss har fått høre og spesielt som barn, at vi er kresne i matveien. Vi har slitt med å spise opp et stykke «godt» stekt hvalbiff eller ihjelkokt pasta. Det har slett ikke handlet om å være kresen, men forhåpentlig en begynnelse på en dannelsesreise i smakens verden.
DetailsSkreien er torsken fra Barentshavet. Spis den på tradisjonelt vis med lever og rogn.
DetailsBacalao fra Kristiansund er en flott matrett som kobler gode norske råvarer med utenlandske smakssettere. En herlig klassiker med klippfisk, tomater, god olivenolje og poteter.
DetailsEn god økologisk blanding av spelt, bygg, erter og linser, litt grønnsaker og tid gir en herlig en herlig suppe. Husk flatbrød og godt smør som tilbehør.
DetailsTabbouleh med norsk vri, økologisk, kortreist og lettlaget. Tabbouleh er en rett fra det østlige middelhav, basert på bulgur smakt til med tomat, agurk, mynte, persille og sitron.
DetailsBelugalinser er godt i salat, til fisk, i supper eller i brød. De har en delikat smak og fin konsistens. Linser er rike på kostfiber, mineraler og vitaminer. De gir en god metthetsfølelse. De kokte svarte belugalinsene har fått navn etter Belugakaviar (russisk kaviar) siden linsene ser ut som svarte kaviarkorn.
Details