Wagyu fra Rogaland

Wagyu

Wagyu er et ualminnelig mørt, marmoret og smaksrikt storfekjøtt. Maschmanns Matmarked har kjøpt inn et helt slakt med wagyukjøtt fra Rogaland og er det femte i rekken fra Nedstrand i Rogaland. Det første slaktet fikk vi våren 2013, forøvrig den første wagyu alet opp i Norge.

Details
Antonio Carluccio besøkte Maschmanns

Antonio Carluccio besøkte Maschmanns

Før åpningstid i forrige uke dukket det opp en eldre italiensk herre inne i Markedet. Han ville gjerne ha kjøpe med seg litt god ris. Det viste seg riskjøperen var nok minst like berømt som risen. Mannen vi hadde på besøk var Antonio Carluccio som kalles for gudfaren i den italienske gastronomien. Også kjent som en av «Two Greedy Italians» sammen med Gennaro Contaldo.

Details
Elg, elgbiff

Elgbiff

Markedet har fått inn flott steker og fileter av elg for Nordås Gårdskjøtt fra Toten. Hva med en deilig elgbiff i helgen med litt steinsopp- eller viltsaus til. Biffer, fileter og saus får du kjøpt i Markedet nå. (05.10.2016)

Details
Chällerhocker

Chällerhocker

Chällerhocker er en herlig myk og kremet sveitsisk fjellost. Osten er gjort på upasteurisert kumelk. Produsent Walter Rass henter melken fra bønder som ligger under 2 km fra hans lille meieri i Kaserei Tufertchwil beliggende i kantonen St. Gallen. Chällerhocker lagres i minst 10 måneder før den slippes ut på markedet.

Details
Smak er viktigere enn pris

Smak er viktigere enn pris

Nordmenn har ofte blitt beskyldt for å sette pris fremfor smak og kvalitet når de handler mat. Men ifølge Global Retail Growth Strategies, hvor Nielsen har spurt over 30 000 mennesker i 61 land om deres handlevaner, kommer det frem at for nordmenn er smak viktigere enn pris på flere varer. 39% av oss sier at smaken er viktigst når vi kjøper meieriprodukter. Dette er høyest i Europa. I EU er pris den viktigste faktoren (41%).

Details
Tarte Tatin

Tarte Tatin

Tarte Tatin skal etter sigende ha blitt til da kokken ved et uhell brente eplene og måtte finne på en alternativ løsning som ble å legge deigen som et lokk oppå de karamelliserte eplene og bake alt kjapt i ovnen. Gjestene likte den «mislykkede» eplekaken. Det ble starten på Tarte Tatin en opp ned og snudd eplekake.

Details