hvit asparges

Hvit asparges med parmesan og trøffel

Hvit asparges med parmesan og sommertrøffel Hvit asparges i sesong, kokt perfekt og servert med revet parmesan med høvlet sort sommertrøffel er ren lykke. Tre unike smaker som spiller på lag og skaper en ekstra dimensjon i smaksbildet. HVIT ASPARGES OPPSKRIFT: (til smårett eller tilbehør til hovedrett)  DETTE TRENGER DU: Beregn 3-4 asparges per person…

Details

10 grunnregler om mat og vin

10 grunnregler om mat og vin «Jeg bruker vin til matlaging, noen ganger har jeg det til og med i maten.» – W.C.Fields 1. Maten bør ikke overdøve vinen. Og omvendt. For å få mest mulig ut av både mat og drikke, bør ingen av ingrediensene overgå hverandre i smak. For eksempel vil en veldig…

Details
steinsopp

Steinsoppsaus

Steinsoppsaus Steinsoppen inneholder mye herlig umami-smak som sammen god kraft gir en smakfull saus velegnet til kjøtt. Husk å sette av nok tid til koke inn kraften og fløten. DETTE TRENGER DU: 1 løk, finhakket 1 ss smør fra Røros 1 liter kyllingkraft  2,5 dl hvitvin 50 gram Maschmanns tørket steinsopp av beste kvalitet AA…

Details

Breserte lammeskanker med rotgrønnsaker

Breserte lammeskanker med rotgrønnsaker Servert med mandelpotetpure smaksatt med trøffelolje og smør. Lammeskank er lettlaget og god mat. Du slenger skanken i en stor gryte,  bruner kjøttet og fyller på med gode grønnsaker, vin og kraft og lar alt få kose seg i ovnen noen timer. Når retten er ferdig, koker og moser du mandelpotetene,…

Details

Hvordan skape det perfekte måltid?

Hvordan skape det perfekte måltid? RELATERT: Lag restaurantmat hjemme med råvarer i verdsklasse Det perfekte måltid – er flotte råvarer tilberedt riktig med drikke som matcher maten. Maten ser god ut og nytes rundt et flott dekket bord med gode venner. Det er ofte så enkelt som det. Hva skiller et godt måltid mot det…

Details
Blåskjell med karri og lime

Blåskjell med tomat og trøffel

BLÅSKJELL MED TOMAT OG TRØFFEL Blåskjell med italiensk vri Middag til 2 eller forrett til 4 DETTE TRENGER DU: 1 kg blåskjell 2 fedd hvitløk 1/2 dl olivenolje 80 gram sellerirot 4 cm purre 1 ts tomatpure 10 cherrytomater noen dråper trøffelolje (eller aller beste frisk revet trøffel) kvernet hvit pepper 3 dl kremfløte 1…

Details