10 grunnregler om mat og vin

10 grunnregler om mat og vin «Jeg bruker vin til matlaging, noen ganger har jeg det til og med i maten.» – W.C.Fields 1. Maten bør ikke overdøve vinen. Og omvendt. For å få mest mulig ut av både mat og drikke, bør ingen av ingrediensene overgå hverandre i smak. For eksempel vil en veldig…

Details
steinsopp

Steinsoppsaus

Steinsoppsaus Steinsoppen inneholder mye herlig umami-smak som sammen god kraft gir en smakfull saus velegnet til kjøtt. Husk å sette av nok tid til koke inn kraften og fløten. DETTE TRENGER DU: 1 løk, finhakket 1 ss smør fra Røros 1 liter kyllingkraft  2,5 dl hvitvin 50 gram Maschmanns tørket steinsopp av beste kvalitet AA…

Details

Breserte lammeskanker med rotgrønnsaker

Breserte lammeskanker med rotgrønnsaker Servert med mandelpotetpure smaksatt med trøffelolje og smør. Lammeskank er lettlaget og god mat. Du slenger skanken i en stor gryte,  bruner kjøttet og fyller på med gode grønnsaker, vin og kraft og lar alt få kose seg i ovnen noen timer. Når retten er ferdig, koker og moser du mandelpotetene,…

Details

Hvordan skape det perfekte måltid?

Hvordan skape det perfekte måltid? RELATERT: Lag restaurantmat hjemme med råvarer i verdsklasse Det perfekte måltid – er flotte råvarer tilberedt riktig med drikke som matcher maten. Maten ser god ut og nytes rundt et flott dekket bord med gode venner. Det er ofte så enkelt som det. Hva skiller et godt måltid mot det…

Details
Blåskjell med karri og lime

Blåskjell med tomat og trøffel

BLÅSKJELL MED TOMAT OG TRØFFEL Blåskjell med italiensk vri Middag til 2 eller forrett til 4 DETTE TRENGER DU: 1 kg blåskjell 2 fedd hvitløk 1/2 dl olivenolje 80 gram sellerirot 4 cm purre 1 ts tomatpure 10 cherrytomater noen dråper trøffelolje (eller aller beste frisk revet trøffel) kvernet hvit pepper 3 dl kremfløte 1…

Details
Italienske supper fra Don Antonio

Italienske supper fra Don Antonio

HJEMMELAGEDE SUPPER FRA SØR-ITALIA Familiebedriften Don Antonio i Abruzzi i Sør-Italia lager pasta, supper og sauser basert på lokale råvarer og familiens egne oppskrifter. Suppene til Don Antonio varmes på noen minutter. Server gjerne med brød fra Maschmanns Bakeri.   Don Antonio ZUPPA DI PATATE E TARTUFO POTETSUPPE MED TRØFFEL  480 ML. | 2 PORSJONER   42% poteter,…

Details