ibericoskinken har 7 ulike smaksbilder

Ibericoskinken har 7 ulike smaksbilder

Ibericoskinken har 7 ulike smaksbilder  Visste du at du kan skille mellom 7 ulike smaker i  Ibericoskinken, avhengig av hvor du kutter? Spanske Domecq sjekker sine Iberico Pata Negra serranoskinker nøye før de slippet ut på markedet.  Når det gjelder den verdensberømte “Jamón Ibérico de Bellota”, har selv ikke-nerder begynt å fatte interesse. De liker lukten og…

Details
Wagyu

Wagyu på japansk vis

Wagyu på japansk vis   I Japan nytes gjerne wagyu-kjøtt tynnskåret og pent dandert før det snarstekes på sterk varme og spises med tilhørende sauser og dipper og smakfulle grønnsaker.  VIDEO: SNARSTEKING AV WAGYU WAGYU BIFF   (200g p.p.) – server med brokkolini, shimei-sopp med amandali-pepper og japansk «steak sauce».  Sausen er fruktig og sitruspreget.…

Details
fersk suppe

Fersk suppe

Fersk suppe KJØTTSUPPE Fersk suppe er den ultimate høst- og vintermaten. Kokekjøtt, gode rotgrønnsaker og tid er hovedingrediensene. Denne oppskriften er enkel og lett å lage. Det finnes mange variasjoner på suppe. Kjøtt med bein gir en egen kraft, bruner du kjøttet før du koker det kan du ende opp med kjøtt i mørke, jevner…

Details

Gul ertesuppe

Gul ertesuppe Gul ertesuppe med saltet svineknoke 4-6 porsjoner DETTE TRENGER DU: 1 saltet svineknoke (røkt kan også brukes) 5 laurbærblad 10 pepperkorn 1 løk Vann 3 dl gule tørkede erter 2 dl hakket løk 3 dl gulrøtter i terninger 2 ss frisk timian Salt Kvernet hvit pepper SLIK GJØR DU: Legg eier i vann…

Details
tortillas

Tortillas fra Mexico

Tortillas fra Mexico Slik lager du dine egne hjemmelagede glutenfrie tortillas. Bland Masa Harina maismel og vann, vent litt, form deigen til små golfballer og stek i vei. Masa Harina skiller seg fra vanlig maismel ved at det er fremstilt gjennom en prosess som kalles nixtamalsiering. Denne fremstillingsmetoden strekker seg flere tusen år tilbake i…

Details

Mattrender 2019

Mattrender 2019 NISJEBUTIKKER – med mat som skal nytes I 2019 vil netthandelen øke på de «kjedelige» må ha varene. Kundene vil velge å besøke små butikker gjerne de som har den ekstra gode maten. Mat som ikke bare skal spises med også nytes. Den velhengte og møre biffen, den modne osten og det gode…

Details