Pepper fra Herbaria

PEPPER FRA HERBARIA Alt pepper kommer fra økologisk sertifiserte produsenter. Det er kun rene krydder uten tilsetningsoffer. På alle boksene som inneholder enkelt krydder finner man informasjon om opphav og dyrkingssted. Herbaria legger like stor vekt på terroir som de mest kresne vinprodusentene. Emballasjen er unik – både utseendemessig og hva angår funksjonalitet. Alt krydderet…

Details

NOVA-klassifiseringen av mat

Kan NOVA- klassifiseringen gjøre det enklere å spise sunn mat? NOVA-klassifiseringen heter inndelingen som deler maten inn i kategorier fra én til fire ut i fra graden av prosessering. Vi har lært å velge mat ut i fra energi og næringsstoffer. Nyere forskning har vist at å ta hensyn til graden av prosessering er vel…

Details
Sommermat fra Maschmanns

Mat til lyse sommerkvelder

MAT TIL LYSE SOMMERKVELDER Midtsommer er den lyse tiden og den lette maten. Sommermat som enkel å tilberede. Hva med spekemat, rømme og sommerkål, pizza fra Sør-Frankrike, tapas fra Spania, Skagenfest, Piadina – italiensk gatemat og grillet ananas? Server med gode alkoholfrie bobler i glasset. SKAGENFEST HOS MASCHMANNS Skagenrøre fra sjømatdisken er populært. Server de…

Details
spansk grill

Maschmanns griller på gata

MASCHMANNS GRILLER PÅ GATA Maschmanns misjon er: Våre kunder skal lykkes med de besrte råvarene hjemme på sitt på eget kjøkken. Da må Maschmanns kokker bygge kunnskap og få leke seg med råvarene fra Markedet. Denne uken har vi grillet skalldyr, fisk, kylling, grønnsaker og flere typer storfekjøtt. Til rådighet hadde vi en åpen grill…

Details

Norsk sjøkreps på grillen

NORSK SJØKREPS PÅ GRILLEN Den kokte norske sjøkrepsen ble grillet i 5 minutter i Maschmanns lukkede Josper-grill. ( 250ºC) | Sjøkrepsen ble servert med grillet sitron, ramsløksmør og grillet landbrød. RELATERT: Piggvar på grillen med god smakssettere Slik renser du norsk sjøkreps Egil, i Markedet på Maschmanns, viser deg steg for steg for å lykkes…

Details
sardiner på brød

Ansjos, brisling og sardiner- kan du forskjellen?

BLI MED TIL  SOL E PESCA I LISBOA  og bli inspirert til å nyte sjømat på boks. Ansjos, brisling og sardiner – kan du forskjellen? Det er litt forvirrende fakta om disse tre silde-artene. Brislingen er en svært viktig matfisk. Fisken som selges som ansjos i Norge, tilhører ikke arten ansjos, men er isteden brisling lagt ned i en krydderlake. Hermetisk brisling blir også…

Details
80/20 prinsippet

80-20 regelen fakta og funfacts

80/20-regelen Pareto-prinsippet eller 80/20-regelen er det vanlige fenomen at 80 % av konsekvensene innenfor et område skyldes 20 % av årsakene. Regelen har fått sitt navn etter italieneren Vilfredo Pareto, som i 1906 bemerket at 20 % av Italias befolkning eide 80 % av verdiene.  80/20 og kosthold. La 80 % av måltidene være sunne og spise hva du vil på den…

Details
reuben pastrami sandwich

Reuben Pastrami Sandwich

REUBEN RASTRAMI SANDWICH Sier du reuben til en amerikaner, får du ganske sikkert høre om «verdens beste sandwich»  med sveitserost, masse pastrami, surkål og dressing. Reuben ble skapt i New York i 1914 av Arnold Reuben, eieren av Reubens Restaurant. RELATERT INFORMASJON: Bakeriets sandwichmeny | Wikipedia om Reuben Sandwich MASCHMANNS HAR LAGET SIN VERSJON AV…

Details
caesarsalat

Cæsarsalat – den originale oppskriften

CÆSARSALAT – DEN ORIGINALE OPPSKRIFTEN Salaten ble skapt til 4. juli-helgen 1924 i meksikanske grensebyen Tijuana når grensen til USA. Italieneren Cesare Cardini hadde gått tom for råvarer og måtte lage noe av de de restene han hadde. Cesare blandet romanosalat med en dressing bestående av eggeplommer, olivenolje, sitronsaft, worcestersaus, hvitløk, sort pepper og Parmigiano…

Details