pumpkin-risotto_1200x800

Gresskarrisotto

GRESSKARRISOTTO Gresskarrisotto er en klassiker fra Piemonte i Italia. Følger du oppskriften og bruker gode råvarer får du en deilig, kremet risotto. RELATERT: 5 ting du aldri må gjøre når du lager risotto | Acquerello, verdens beste risottoris DETTE TRENGER DU TIL 4: Gresskar, 600 g. ekstra jomfru olivenolje, 20 g. sjalottløk, 100 g. carnaroli…

Details
Ingredienser til den gode viltsausen

Ingredienser til den gode viltsausen

INGREDIENSER TIL DEN GODE VILTSAUSEN God kraft, fløte og smør er bærebjelkene i en god viltsaus. Steinsopp, portvin, einebær, rømme og ripsgele er noen av de gode hjelperne. Har du  verktøykassen du ser på bildet over blir det enkelt å lage en god viltsaus. SYNES DU VILTSAUS ER VANSKELIG, PRØV MASCHMANNS HJEMMELAGET. Maschmanns kokker har…

Details

Reinsdyrplomme med kantarellsaus

REINSDYRPLOMME MED LØK, PLOMMER, MANDELPOTET OG KANTARELLSAUS Reinsdyr fra Røros og plommer fra Helgøya spiller opp i denne retten. Vi har lekt med utrykket å ha det som plommen i egget som betyr å ha det ganske så bra. Sånn er det med ingrediensene i denne oppskriften også. Fersk reinsdyrplomme, modne norske plommer supplert med…

Details

Pepper fra Herbaria

PEPPER FRA HERBARIA Alt pepper kommer fra økologisk sertifiserte produsenter. Det er kun rene krydder uten tilsetningsoffer. På alle boksene som inneholder enkelt krydder finner man informasjon om opphav og dyrkingssted. Herbaria legger like stor vekt på terroir som de mest kresne vinprodusentene. Emballasjen er unik – både utseendemessig og hva angår funksjonalitet. Alt krydderet…

Details
Sommermat fra Maschmanns

Mat til lyse sommerkvelder

MAT TIL LYSE SOMMERKVELDER Midtsommer er den lyse tiden og den lette maten. Sommermat som enkel å tilberede. Hva med spekemat, rømme og sommerkål, pizza fra Sør-Frankrike, tapas fra Spania, Skagenfest, Piadina – italiensk gatemat og grillet ananas? Server med gode alkoholfrie bobler i glasset. SKAGENFEST HOS MASCHMANNS Skagenrøre fra sjømatdisken er populært. Server de…

Details
spansk grill

Maschmanns griller på gata

MASCHMANNS GRILLER PÅ GATA Maschmanns misjon er: Våre kunder skal lykkes med de besrte råvarene hjemme på sitt på eget kjøkken. Da må Maschmanns kokker bygge kunnskap og få leke seg med råvarene fra Markedet. Denne uken har vi grillet skalldyr, fisk, kylling, grønnsaker og flere typer storfekjøtt. Til rådighet hadde vi en åpen grill…

Details

Norsk sjøkreps på grillen

NORSK SJØKREPS PÅ GRILLEN Den kokte norske sjøkrepsen ble grillet i 5 minutter i Maschmanns lukkede Josper-grill. ( 250ºC) | Sjøkrepsen ble servert med grillet sitron, ramsløksmør og grillet landbrød. RELATERT: Piggvar på grillen med god smakssettere Slik renser du norsk sjøkreps Egil, i Markedet på Maschmanns, viser deg steg for steg for å lykkes…

Details
sardiner på brød

Ansjos, brisling og sardiner- kan du forskjellen?

BLI MED TIL  SOL E PESCA I LISBOA  og bli inspirert til å nyte sjømat på boks. Ansjos, brisling og sardiner – kan du forskjellen? Det er litt forvirrende fakta om disse tre silde-artene. Brislingen er en svært viktig matfisk. Fisken som selges som ansjos i Norge, tilhører ikke arten ansjos, men er isteden brisling lagt ned i en krydderlake. Hermetisk brisling blir også…

Details
80/20 prinsippet

80-20 regelen fakta og funfacts

80/20-regelen Pareto-prinsippet eller 80/20-regelen er det vanlige fenomen at 80 % av konsekvensene innenfor et område skyldes 20 % av årsakene. Regelen har fått sitt navn etter italieneren Vilfredo Pareto, som i 1906 bemerket at 20 % av Italias befolkning eide 80 % av verdiene.  80/20 og kosthold. La 80 % av måltidene være sunne og spise hva du vil på den…

Details