Grovt surdeigsbrød

Grovt surdeigsbrød

Grovt surdeigsbrød Har du to ledige hender, mel, vann, salt og tid til overs? Da har du alt du trenger til å lage grovt surdeigsbrød. Om du ikke har surdeigsstarter i kjøleskapet, tar hele prosessen en ukes tid. Maschmanns tar deg i gjennom hele prosessen steg for steg. Du vil ikke angre. I en stresset…

Details
Ravioli

Oksehaleravioli

Okehaleravioli Med gode råvarer,  tid til overs og gode forberedelser, vil du lykkes med oksehaleravioli. RAVIOLI OG AGNOLOTTI Presentert som ravioli, utkjevlet pastadeig med fyll og et lag med pastadeig over. Varianten som er vanlig oppe i nord, i Piemonte er å bruke et lag med pastadeig og brette deigen over fyllet. Retten kalles da…

Details
Kjernetemperatur fisk

Kjernetemperatur på sjømat

Kjernetemperatur: Et generelt tips er å ta fisken vekk fra varmekilden rett under 50 grader og la ettervarmen gjøre resten. Alt fiskeprotein koagulerer mellom 45 og 55 grader. Kjøttprotein har et større spenn og ligger mellom 40 og 60 grader. Vær derfor ekstra nøye når du tilbereder fisk. Bruk termometer og underkok. Om du går…

Details

Krabbevariasjoner

Krabbe kan du servere på flere ulike måter. Klassikeren er med majones, sitron, loff og nykvernet pepper. Helt enkelt og veldig godt. Men hva med; krabbemousse, krabberisotto, krabbetoast eller krabbe med litt trøkk. KRABBERISOTTO Bruk Acquerello risotto. Mål opp risotto og vann. Beregn 1 del risotto og 3 deler kraft.  Kok opp vannet og ha…

Details

Kjøp deg en fordel på kjøkkenet

Kjøp deg en fordel på kjøkkenet Hva er det som hever smaksopplevelsen og gjør et måltid vellykket? Bruk gode råvarer og gjør det enkelt er Maschmanns beste tips. 24 bilder forteller mer enn noen få ord. Her får du 12 matnyttige setninger som supplerer bildecollagen. ‘Strattu er høyoktan tomatpure, ypperlig umami smaksetter i sauser og…

Details
tomatpure fra Pianogrillo

Tomatpuré fra Pianogrillo – kokkens hemmelige ingrediens

Tomatpuré fra Pianogrillo – kokkens hemmelige ingrediens. Lengst sør på Sicilia ligger gården Pianogrillo. En over 80 mål stor gård som drives av Lorenzo Piccione. Han dyrker tomater, oliven og druer. Lorenzo har designet for Alessi, er en dyktig fotograf, kunstmaler, pianist samt øko-bonde. Pianogrillo sin olivenolje og tomatsauser har høstet priser for sin utsøkte…

Details
Iberico secreto

Iberico secreto

IBERICO SECRETO SECRETO de Bellota – Spanjolenes hemmelighet  RELATERT:  IBERICO BELLOTA FRA DOMECQ Secreto, navnet på denne stykningsdelen henspeiler på en hemmelighet – og dette er virkelig den Iberiske grisens hemmelighet. Den er ca en centimeter tykk muskel som ligger «gjemt» mellom nakken og frambeinet. Muskelen er dekket med fett og flott marmorert. Igjen snakker…

Details