Kjøp deg en fordel på kjøkkenet

Kjøp deg en fordel på kjøkkenet Hva er det som hever smaksopplevelsen og gjør et måltid vellykket? Bruk gode råvarer og gjør det enkelt er Maschmanns beste tips. 24 bilder forteller mer enn noen få ord. Her får du 12 matnyttige setninger som supplerer bildecollagen. ‘Strattu er høyoktan tomatpure, ypperlig umami smaksetter i sauser og…

Details
tomatpure fra Pianogrillo

Tomatpuré fra Pianogrillo – kokkens hemmelige ingrediens

Tomatpuré fra Pianogrillo – kokkens hemmelige ingrediens. Lengst sør på Sicilia ligger gården Pianogrillo. En over 80 mål stor gård som drives av Lorenzo Piccione. Han dyrker tomater, oliven og druer. Lorenzo har designet for Alessi, er en dyktig fotograf, kunstmaler, pianist samt øko-bonde. Pianogrillo sin olivenolje og tomatsauser har høstet priser for sin utsøkte…

Details
Iberico secreto

Iberico secreto

IBERICO SECRETO SECRETO de Bellota – Spanjolenes hemmelighet  RELATERT:  IBERICO BELLOTA FRA DOMECQ Secreto, navnet på denne stykningsdelen henspeiler på en hemmelighet – og dette er virkelig den Iberiske grisens hemmelighet. Den er ca en centimeter tykk muskel som ligger «gjemt» mellom nakken og frambeinet. Muskelen er dekket med fett og flott marmorert. Igjen snakker…

Details
Italiensk jordbærdessert

Jordbær med en italiensk vri

JORDBÆR MED EN ITALIENSK VRI Norske jordbær er sukker og fløte. En nesten ufravikelig combo. De solmodne norske bærene fortjener mer oppmerksomhet enn som så. Hva med å pimpe jordbærene med deilige italienske smaksettere? RELATERT DESSERT: Tiramisu, verdens mest berømte dessert. ITALIENSK JORDBÆR DESSERT Dette trenger du: solmodne norske jordbær god balsamico støtt pepper mascarpone…

Details
Italiensk delikatessekjøtt

Salumi italiensk delikatessekjøtt

ITALIENSK DELIKATESSEKJØTT Den originale benevnelsen på delikatessekjøtt fra Italia er salumi. Det er et uttrykk som dekker spekteret av delikatessekjøtt fra Italia. Italiensk salumi er fortrinnsvis svinekjøtt som er saltet og krydret for så å bli kokt eller tørket. Prosciutto e melone PORSJONSBEREGNING: Beregn 150 -200 gram per person. TIPS: Ved oppbevaring i kjøleskap, pakk…

Details
råmarinert laks

Råmarinert laks med rabarbra

RÅMARINERT LAKS Bruk gjerne norsk villaks i råmarinert laks. Denne retten har gode smaker fra Italia, Japan og Norge.  Retten fremhever sødme og syrlighet fra rabarbra, lime og balsamico hvit. Finn den balansen du selv foretrekker. RELATERT INFORMASJON: Ceviche med laks, avocado og mango | Infoside om laks | DETTE TRENGER DU til 4 PERSONER…

Details