Tom-kha-gai

Tom Kha Gai – aromatisk Thai-suppe

Tom Kha Gai er en smaksrik kyllingsuppe med galangal. Bokstavelig talt. «Tom» betyr suppe, «Kha» betyr galangal, og «Gai» betyr kylling på thailandsk. Suppen har sin opprinnelse i Thailand for over 100 år siden. Suppen het opprinnelig Tom Kha Pet siden den and (Pet). Siden ble det mer vanlig med kylling og suppen fikk sitt nåværende navn. 

RELATERT INFORMASJON: Nyttige ingredienser i Thai-mat – VIDEO: Tom Kha Gai på Thailandsk vis.  Curry in a hurry

 

DETTE TRENGER DU TIL TOM KHA GAI:

  • 100-150 g pp. Kyllinglår eller kyllingbryst delt i biter
  • 4 dl. Kyllingkraft
  • 3 bx. Kokosmelk
  • Tom Kha Gai Paste (Salt, sukker,17% galangal, sitrongress, raffinert soyaolje, kaffir limeskall, msg, sitronsyre.)
  • 10 Sopp, delt
  • 3 Vårløk, hakket
  • 1 Chili, finhakket
  • 1 potte Koriander hakket
  • 2 Lime, skvis over den ferdig retten

SLIK GJØR DU:

  • Kok opp kokosmelk og kyllingkraft
  • Bland inn Tom Kha Gai paste
  • Ha i den hakkede kyllingen og småkok i 5 minutter
  • Ha i sopp, chili, vårløk og kok i ytterligere  5 minutter
  • Topp suppen med hakket koriander og lime
  • Server

GALANGAL

  • Galangal er en viktig ingrediens i Tom Kha Gai. Galangal er lik ingefær i form, men litt større og mer aromatisk. Smaken kan beskrives som varmende og lett syrlig. Galangal skrelles og hakkes før bruk. I suppen kan du hakke inn frisk galangal eller bruke som i oppskriften over en ferdig krydderblanding (paste).