Grønn Curry med kylling

Curry in a hurry – Hjemmelaget kyllinggryte

Thailandsk kyllinggryte, green curry, curry in a hurry. Kjært barn har mange navn. Gryteklassikeren er populær både som takeaway, på restauranter og på hjemmebane over hele verden.

Dette trenger du til curry in a hurry:

( 3-4 porsjoner)

  • 2 ss  nøytral olje til steking ( solsikke / raps)
  • tre vårløk, finsnittet
  • 2 ss grønn currypaste
  • 600 gr lårfilet av kylling, delt i store terninger
  • 1 boks kokosmelk (4 dl.)
  • 1,5 dl kyllingkraft
  • 1 ss fiskesaus, etter smak
  • 300 gr blandede grønnsaker. Velg det du liker best. (Erter, brekkbønner, brokkoli, paprika, chili)
  • salt og pepper
  • en god håndfull frisk grovhakket koriander
  • lime, til å klemme over den ferdige retten

Slik gjør du:

  • Finn frem en dyp panne eller  gryte og varm opp oljen opp til middels
  • Tilsett vårløken. La den frese i et minutts tid før du tilsetter curry pasten
  • La den frese seg litt for å få ut den rå smaken før du har i kyllingen
  • La den få fin gyllen farge før du heller på kokosmelk og kyllingkraft sammen med fiskesaus
  • Kok opp og la curryen koke i ca 10 minutter før du tilsetter
  • Kok opp igjen og la det småkoke i 5 minutter til og sjekk at kyllingen er ferdig og at grønnsakene er møre
  • Smak til sausen med salt, sukker og pepper
  • Vend inn mesteparten av den hakkede korianderer
  • Server med et lite dryss av koriander på topp og en skvis av lime

Tilbehør:

  • Kokt ris eller lyst surdeigsbrød fra Maschmanns

Maschmanns hjemmelagede grønne kyllinggryte

Maschmanns kokker har laget sin versjon med mange smakfulle ingredienser. I Maschmanns gryte finner du: kylling fra Hovelsrud, grønn curry (grønn chili, sjalottløk, sitrongress, salt, hvitløk, galangal, limeskall, spisskummen, korianderfrø, gurkemeie), rødløk, sopp, grønn og rød chili, fishsauce (ansjosekstrakt, salt, sukker), salt, soya, limeblader, kokosmelk, lime og koriander. Kyllinggryte grønn curry finner du i ferdigmatdisken i Markedet.